Stijgende lijn bij Servia ondanks 4-0 verlies

Sport 242 keer gelezen

VIANEN • Ondanks een 4-0 nederlaag tegen Jupiter 1 is er een stijgende lijn zichtbaar in het spel van de volleybaldames van Servia.

Servia bood in de eerste set aardige tegenstand tegen de ploeg uit Oudewater. Over en weer werden punten en fouten gemaakt. Pas bij een stand van 11-10 kreeg Jupiter de overhand.

Blok
De thuisploeg scoorde veel via het blok van Servia: Hoewel Nienke Hendriks met haar service de stand tot 18-20 wist te brengen, lukte het de dames niet om de set te pakken: 25-19.

In de tweede set was Servia in aanvallend opzicht zelfs het betere team. Ook de blokkering van Servia werd beter uitgevoerd waardoor Jupiter minder goed kon scoren. Dit gaf de Viaanse dames een boost en langzaamaan begon Servia zich vast te bijten in de wedstrijd.

Het was nogal zuur dat het harde werken niet werd beloond met servicewinst. Na een spannende eindstrijd trokken de Viaanse dames op het beslissende moment toch aan het kortste eind: 28-26.

In de derde en vierde set mocht Mariska van den Berg het spel gaan verdelen. Zij pakte dit goed op. Ook Iris Reinsma, hersteld van haar enkelblessure, werd ingezet. Hoewel de pass een punt van aandacht blijft bij de Serviaanse dames konden er door hard werken mooie aanvalsballen gemaakt worden.

Moeite
De dames van Jupiter hadden moeite om hun goede spel vast te houden. Servia wist hier gebruik van te maken. Toch duurde dit maar kort en zag Servia ook de laatste twee sets aan zich voorbij gaan. Jupiter won de sets met 25-16 en 25-16.

Toch heerst er optimisme bij coach Hessel Reinsma. Zijn tips/verbeterpunten worden goed uitgevoerd. Hij is ervan overtuigd dat Servia op de goede weg is en dat er dit seizoen zeker nog meer punten worden behaald.

Komende zaterdag spelen de volleybaldames thuis tegen VV Utrecht. Aanvang 14:00 uur.