Vijfde zege op rij voor korfballers VIKO

Sport 265 keer gelezen

VIANEN • De korfballers van VIKO boekten zaterdag tegen Regio'72 uit Vaassen hun vijfde overwinning op rij: 19-13.

De wedstrijd begon gelijkwaardig. Na de 1-0 scoorden de bezoekers tweemaal. Jorien Elbertsen liet dit moment echter niet lang duren door via een mooie doorloopbal de stand gelijk te trekken. Via vier schoten namen de Vianezen de eerste ruime voorsprong: 6-2.

Na 25 minuten spelen en een score om en om kwam de stand op 7-3, en was het de beurt aan Jeffrey Vlietstra om zijn debuut te maken in de Viaanse hoofdmacht. Hij bekroonde dit debuut ook meteen met een doelpunt vanaf de strafworpstip. In de laatste minuten van de eerste helft bleef het door VIKO gecreeërde verschil ongewijzigd en werd er om en om gescoord naar een 9-5 ruststand.

Niet in gevaar
In de tweede helft scoorde Vlietstra opnieuw twee keer. Regio '72 liet zich echter niet zomaar aan de kant zetten en bracht het verschil via een stip en een ver schot weer terug tot vier doelpunten. Pas later in de wedstrijd bouwde het Viaanse team het verschil uit tot acht punten. Regio'72 kroop weer wat dichterbij, maar de Viaanse overwinning kwam geen enkel moment meer in gevaar: 19-13.

Comfortabele voorsprong
De Vianezen nemen hierdoor vier punten afstand van de ploeg uit Vaassen. Doordat de andere concurrent, Tiel, verrassend verloor van Devinco werd het verschil met deze twee ploegen ook vier punten. Na slechts vijf wedstrijden hebben de korfballers van VIKO dus al een comfortabele voorsprong.

In de volgende wedstrijd op zaterdag 7 oktober staat de uitwedstrijd tegen Keizer Karel op het programma. Een inmiddels onbekende tegenstander, aangezien VIKO deze tegenstander voor het laatste trof in het seizoen 2004-2005.

De wedstrijd begint om 15.30 op Sportpark Staddijk in Nijmegen.