• Artist impression van de huurwoningen in deelplan Hagenborch.
• Artist impression van de huurwoningen in deelplan Hagenborch. Foto: PR LEKSTEDEwonen

37 Huurwoningen voor Hoef en Haag

Algemeen 1.574 keer gelezen

VIANEN • Begin 2018 start Trebbe met de bouw van 37 huurwoningen in Hoef en Haag. Verwachte oplevering: zomer 2018. De woningen worden gebouwd in opdracht van LEKSTEDEwonen.

Vorige week zetten Ed de Groot van LEKSTEDEwonen en Rob van der Jagt van Trebbe een krabbel onder de overeenkomst tussen beide bedrijven. De te bouwen huurwoningen zijn volgens LEKSTEDEwonen geschikt voor meerdere doelgroepen. Van alleenstaanden tot gezinnen en van starters tot senioren. Want, zeg Ed de Groot van de woningbouwvereniging: "Bij een nieuw dorp hoort een gevarieerd aanbod, zodat verschillende bewoners er met plezier én betaalbaar kunnen wonen. We maken gebruik van de bouwconcepten van Trebbe, die kwalitatief hoogwaardig zijn en ook zorgen voor betaalbare huurprijzen."

Rob van der Jagt, directeur Trebbe, vult nog aan: "We zijn blij dat we na de voorspoedige voorbereiding en start van ons eerste gezamenlijke project aan de Stammershoefstraat in Vianen onze samenwerking verder vorm kunnen geven met deze 37 woningen. Een gouden randje aan Hoef en Haag is dat we met nagenoeg dezelfde partners voor ontwerp en bouw werken."


Dorpse sfeer

De nieuwbouw wordt gerealiseerd in de wijk Het Lint en de 37 woningen worden verdeeld over twee verschillende locaties: Hagenborgh en Achter de boerderij. Elk deelplan krijgt zijn eigen signatuur, naar ontwerp van SVP Architectuur en Stedenbouw. Alle woningen krijgen een voor- en achtertuin en een schuine kap om de dorpse sfeer van Hoef en Haag te benadrukken. De twtintig woningen in Hagenborgh sluiten qua uitstraling aan op de naastgelegen koopwoningen, waardoor er een samenhangende buurt ontstaat.

De overige zeventien woningen vormen een eenheid met de erachter gelegen bestaande boerderij, vandaar de naam van dit deelplan. Twaalf woningen zijn vormgegeven als een boerderij met voorhuis en achterhuis, waarbij het achterhuis een stoere uitstraling heeft. De vijf resterende woningen hebben ook een landelijke uitstraling door het toepassen van potdeksel delen op de verdieping. Het geheel zal straks een duidelijk herkenningspunt in de wijk vormen, ook omdat de woningen de naam Hoef en Haag op de dakvlakken draagt.

De bouw en verhuur van de woningen start het eerste kwartaal van 2018. Naar verwachting wordt de laatste woning nog voor de zomervakantie opgeleverd. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen en start verhuur, kunnen zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief van LEKSTEDEwonen. Aanmelden kan via de website.

q www.lekstedewonen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden