• Namens de thuisclub scoort Lucas Schreuder de 1-1 voor De Albatros
• Namens de thuisclub scoort Lucas Schreuder de 1-1 voor De Albatros Foto: Peter Verbeek

Viaanse waterpoloërs blijven bij de les

Sport 643 keer gelezen

VIANEN • Utrecht kwam op voorsprong door een goal van Sebastiaan Raap. Lucas Schreuder wist nog geen 20 seconden later de stand al weer op gelijke hoogte te brengen door een krachtige midvooractie.

In de tweede periode was het weer Sebastiaan Raap die een voorsprong voor de Utrechters wist te maken. Jasper van Santen bracht middels een snelle en goed uitgevoerde een twee tussen hem en Lucas Schreuder de stand weer gelijk. In deze fase van de wedstrijd dreigde Jani Sialiaridis tegen zijn derde zware fout aan te lopen.

Na overleg met de scheidsrechter kreeg Ronald Angevaare een strafworp tegen en bleef Sialiaridis een derde fout bespaard. De strafworp werd vakkundig door Albatros keeper Nils van Bruggen gekeerd, gevolgd door een snelle uitbraak waaruit Lucas Schreuder Albatros op voorsprong zette. Net voor halftime was het echter weer Sebastiaan Raap die zv Utrecht weer op gelijke hoogte bracht.

Tot het uiterste

Conditioneel waren de Utrechters tot het uiterste gegaan in de eerste twee periodes. Dit was voor de heren van Albatros het teken om nog een tandje bij te schakelen. Albatros zette de aanvalsgolven op een juiste manier op en middels doelpunten van Connor de Korte, Lucas Schreuder, Luc de Zeeuw en Ronald Angevaare werd een 7-3 voorsprong genomen.

Het enige antwoord hierop kwam wederom van Sebastiaan Raap die met het nodige geluk het enige tegendoelpunt in deze periode kon maken voor ZV Utrecht. Een seconde voor tijd wist deze keer Thijs Schreuder met een mooi afstandsschot 8-4 te scoren.

Bij de les

David de Goede van ZV Utrecht maakte de Viaanse heren duidelijk wel bij de les te blijven door zijn periode openingstreffer 8-5. De ervaren Ronald Angevaare reageerde korte tijd later met een strak schot en tekende 9-5 aan.

Een domme fout van Lucas Schreuder betekende bijna definitieve uitsluiting. Door het op een verkeerde plaats wisselen met een reservespeler toonde Schreuder geen eerbied aan de scheidsrechter Roelen.

Met mazzel kreeg hij hiervoor slechts een strafworp tegen waaruit Sebastiaan Raap het laatste doelpunt voor ZV Utrecht mocht aan tekenen. Ronald Angevaare en Luc de Zeeuw wisten Albatros in de laatste fase van de wedstrijd op een mooie 11-6 eindstand te brengen.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden