Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Vianenvoorelkaar.nl lanceert 'Daten met een doel'

Algemeen 422 keer gelezen

VIANEN • De Viaanse marktplaats voor vrijwilligerswerk Vianenvoorelkaar.nl daagt iedereen donderdag 5 oktober uit om op date te gaan met hun vlam. Een zinvolle date waarmee ook een ander geholpen is, wel te verstaan.

Dus: Vianenvoorelkaar.nl roept mensen op om in plaats van lui in de bioscoop te gaan zitten met zijn of haar geliefde, eens samen de handen uit de mouwen te steken door een vrijwilligersklus te doen. Het platform, dat vrijwilligers en mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken verbindt, hoopt zo meer mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Het idee voor deze 'Daten met een doel-dag' is ontstaan om het doen van vrijwilligerswerk zelf ook al veel weg heeft van daten. "Eigenlijk zijn wij een soort Tinder, maar dan voor mensen die een ander willen helpen. Daten met een doel, dus. Omdat een eerste keer vrijwilligerswerk net zo spannend kan zijn als een eerste date én omdat je aan beide niet altijd meteen vast wil zitten, leek dit ons een perfect idee", aldus Simone Visser, coördinator Vianenvoorelkaar.nl.

Op donderdag 5 oktober gaan zoveel mogelijk mensen als afspraakje iets voor een ander doen. Visser: "Wij roepen iedereen, die staat ingeschreven op Vianenvoorelkaar.nl, op om mee te doen en ook hun netwerk uit te dagen! Op date kan natuurlijk met een nieuwe vlam of doorgewinterde liefde maar je kunt ook gewoon een vriendinnendate doneren. Bijvoorbeeld door samen iemand te helpen om de tuin op te knappen, koffie te schenken in het Hof van Batenstein of een middagje te schilderen." Geïnteresseerden kunnen zich op de website inschrijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden