Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Open dag bij natuur- en vogelwacht

Algemeen 146 keer gelezen

REGIO • De natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden houdt zaterdag 30 september weer een grootse open dag in en om natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd. De organisatie zet 's middags ook een krabbel onder het beheerconvenant 'Prachtlint'.

Het doel van 'Prachtlint' is om samen met verschillende partijen - provincie, waterschappen, ondernemers en verschillende gemeenten - een bloem- en insectenrijke, duurzaam beheerde verbinding te realiseren tussen Alblasserdam en de Vijfheerenlanden. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden wil zich inzetten door het eigen terrein optimaal te gaan beheren, andere grondeigenaars te adviseren over ecologisch beheer, en proberen het 'Prachtlint' verder uit te rollen in de Vijfheerenlanden. De ondertekening is om 13:00 uur.

De open dag kent verder elk jaar ongeveer hetzelfde programma. De diverse werkgroepen van de natuur- en vogelwacht zijn aanwezig, er zijn presentaties over onder meer planten, paddenstoelen, vogels en amfibieën. De verkoop van vers geplukt onbespoten fruit en het persen van sap zijn ook belangrijke onderdelen van de open dag. Fruitkundige Dirk van Ziel determineert tussen 11:00 en 15:00 uur appels en peren uit tuinen of boomgaarden van bezoekers.

Maar er zijn ook altijd wat nieuwe activiteiten. Zo is er dit jaar voor fietsliefhebbers een route van iets meer dan twintig kilometer uitgezet. Deze gaat vanaf De Schaapskooi via de omgeving van de Diefdijk naar de Linge en via een andere route weer terug. De route is gratis af te halen in het natuurcentrum. Vertrekken kan tussen 10:00 en 12:00 uur. Verder geeft de bekende natuurfotograaf Henkjan Kievit geeft 's middags een workshop natuurfotografie. De jonge Russische beeldend kunstenaar Julia Edelberg exposeert kunstwerken met een natuuronderwerp in de grote zaal en expert Ineke Visser laat in een workshopje zien wat er voor moois gemaakt kan worden van wilgentenen en schapenwol.

Het volledige programma is op de website van De Vijfheerenlanden te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden