• Tatum Schmidt deed ook mee aan de stokpaardjesrace.
• Tatum Schmidt deed ook mee aan de stokpaardjesrace. Foto: PR Stal Bosgoed

Stokpaardjesrace tijdens open dag op Stal Bosgoed

Algemeen 560 keer gelezen

HAGESTEIN • Voor het eerst hield Stal Bosgoed zaterdag een open dag. Vooral de stokpaardenrace was een ware hype. Ook de shows van YouTube-vlogster Feline de Jonge waren een groot succes.

Feline de Jonge van het YouTube-kanaal 'felinehoi' gaf zaterdag twee shows. 's Ochtends gaf zij samen met haar pony Marley een informatieve show, waarin ze vertelde hoe ze samen trainen. Voor de bezoekers was er ook gelegenheid om Feline te ontmoeten. 's Middags was er een tweede show, in de vorm van een spel, waaraan alle bezoekers konden meedoen. Er werden vier rondes gespeeld en de winnaar van iedere ronde mocht na afloop van de show een rondje rijden op pony Marley. Leuk weetje: pony Marley heeft ruim 40.000 volgers op Instagram, waar eigenaresse Feline er 'maar' bijna 28.000 heeft.

Tijdens de open dag werd er ook een stokpaardjesrace gehouden. Stokpaardrijden is een echte hype in Finland. Het is daar een echte sport met maar liefst tienduizend beoefenaars. Stal Bosgoed zet deze hype door in Nederland door zelf een stokpaardjesrace te organiseren. Gedurende de dag waren er twee voorrondes waar deelnemers zich van te voren voor in mochten schrijven. Het maximaal aantal deelnemers van zestig werd al heel snel gehaald. Van deze zestig fanatiekelingen bleven er tien deelnemers over die mochten strijden voor de hoofdprijs, een stokpaardje. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Yara Franken met een hele snelle tijd van 0.13,15 secondes.

De open dag op Stal Bosgoed was zo'n succes dat het manege volgend jaar september weer haar deuren wil openzetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden