• Als oproepkracht kon Tessa Crone nog goed mee.
• Als oproepkracht kon Tessa Crone nog goed mee. Foto: Peter Verbeek

Matig Viko wint ruim van De Eemvogels

Sport 353 keer gelezen

VIANEN • De korballers van Viko traden afgelopen zaterdag op sportpark Blankensteijn aan tegen De Eemvogels. De Vianense korfballers behaalden hun derde zege op een rij. Ze delen de koppositie met Regio '72, maar hebben een beter doelsaldo.

Op de start van de competitie was voor Viko niets aan te merken. Op de eerste speeldag werd Tiel met 10-20 geklopt, en daarna moest Devinco er met 23-9 aan geloven. Op grond van eerdere confrontaties met de gasten uit Soest moesten ook die te kloppen zijn.

In een wat gewijzigde opstelling –oudgediende Tessa Crone startte in de basis- begonnen de roodwitten goed. Binnen tien minuten was het verschil al gemaakt (4-0), met de aantekening dat alle mannen de bal door de vijandelijke korf hadden gemikt. Met twee schoten van afstand gaf De Eemvogels de stand een draaglijker aanzien: 4-2.

Naarmate het duel vorderde kwam Viko steeds snel in balbezit, maar het kostte de ploeg veel moeite om het verschil in kwaliteit weer te geven op het scorebord. Kansen werden volop gecreëerd, maar de afronding was matig. Na een tussenstand van 5-3 kreeg de thuisclub het in de slotfase van de eerste helft op zijn heupen, waardoor de voorsprong werd uitgebouwd tot 10-4.

Orde op zaken
De Soestenaren tekenden na de hervatting voor de eerste treffer, maar Viko stelde direct orde op zaken. Na drie treffers achter elkaar was de ongelijke strijd definitief beslist. Prompt volgde een mindere periode waarin De Eemvogels de stand tot 13-8 terug bracht. De thuisclub liet de tegenstander daarna achter niet meer in zijn spel komen. Er werd flink gescoord, en dat leverde een 17-9 overwinning op.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden