Viaanse bejaarde bestolen door twee mannen

112 1.059 keer gelezen

VIANEN • In mei van dit jaar is een bejaarde Viaanse vrouw bestolen bij haar woning aan de Meidoornlaan. Twee mannen gingen er met haar bankpas vandoor en wisten daar 1.200 euro mee te pinnen. 

RTV Utrecht besteedde in haar programma Bureau Hengeveld aandacht aan de zaak. De diefstal gebeurde op dinsdag 4 mei. Het slachtoffer had net boodschappen gedaan bij de supermarkt aan de Vijfheerenlanden. Bij de achterpoort van haar woning spreken twee mannen haar aan. Eén van de twee is nogal opdringerig en duwt een kladblok onder haar neus. Hij spreekt in een voor de vrouw onbekende taal.  Daardoor snapt ze niet wat hij van haar wil. Intussen ziet de andere man kans om de bankpas van de vrouw uit haar portemonnee te stelen. Die portemonnee zit in de jaszak van de vrouw. De rits is dicht, maar toch weet de dief die pas uit de portemonnee te halen.

Nog voordat de vrouw ontdekt dat haar pas weg is en de bank belt om de pas te blokkeren, pint een man 1.200 euro met de pas. Waarschijnlijk is dit één van de twee mannen en wel degene die de vrouw aansprak. Hij staat op beelden van de beveiligingscamera.

Signalement van beide mannen. Verdachte één had een getinte huidskleur, was ongeveer vijftig jaar oud en had zwart haar met inhammen. Hij droeg een blauwe trui en ook een bruin of beige colbert. De tweede verdachte had ook een lichtgetinte huidskleur, maar was jonger: een jaar of twintig. Hij had een slank postuur en een smal gezicht. 

Getuigen of mensen die meer weten kunnen zich melden via 0800-6070. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Vijfheerenlanden gaat in gesprek Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 23 uur geleden
• De ideeën werd opgeschreven op bierviltjes.
Pitchen, prijzen en problemen: jarige Den Hâneker koestert statafelgesprekken Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden