• Peter Verwolf (rood shirt) speelde zijn laatste wedstrijd.
• Peter Verwolf (rood shirt) speelde zijn laatste wedstrijd. Foto: Peter Verbeek

Afscheidswedstrijd Peter Verwolf

Sport 731 keer gelezen

EVERDINGEN • Peter Verwolf is definitief gestopt als voetballer. Als onderdeel van een 12-uurstoernooi, een van de activiteiten die ter ere van het 60-jarig bestaan van SC Everstein zijn georganiseerd, speelde hij afgelopen zaterdag zijn laatste duel.

Vorig jaar oktober liep Peter Verwolf, na een botsing in de competitiewedstrijd tegen EBOH, een dusdanig zware knieblessure op dat hij wist dat hij per direct een punt achter zijn voetbalcarrière kon zetten.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie bood het bestuur van SC Everstein het boegbeeld en aanvoerder, die gedurende zeventien seizoen een vaste waarde van het eerste elftal is geweest, een afscheidswedstrijd aan.

Omdat hij daar zelf ook aan mee wilde doen heeft Verwolf dat ver voor zich uit geschoven.

Afgelopen zaterdag is dat duel eindelijk gespeeld. Peter Verwolf (34) had een dertigtal spelers van SC Everstein, waarmee hij ooit op het veld heeft gestaan en goede herinneringen aan heeft, uitgenodigd om mee te doen. John Ariaans (56) was verreweg de oudste, terwijl Simon van Zanten (23) met afstand de benjamin was. Mark den Hertog, die evenals Verwolf is gestopt, behoorde eveneens tot het selecte gezelschap.

Sprintje
"Ik ben redelijk genezen, maar nog verre van voetbalfit. De bewuste knie speelt me nog steeds parten, en een sprintje trekken is er nog niet bij. Maar ik heb het, met wat pauzes tussendoor, twee keer een half uur volgehouden", merkte Verwolf na afloop tevreden op. De technische staf van SC Everstein heeft hem inmiddels gepolst om elftalleider te worden, en dat is een functie die hij in beraad houdt.

Peter Verbeek

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden