• Bestuursleden Luc Benistant (l.) en Anton Mandjes.
• Bestuursleden Luc Benistant (l.) en Anton Mandjes.

Prinsheerlijk tennissen in de vrije natuur

Sport 698 keer gelezen

EVERDINGEN • Tennisvereniging (ltv) Gouwenes in Everdingen houdt een open dag op zaterdag 9 september.

Iedereen kan vrijblijvend kennismaken met de populaire sport en met de actieve vereniging. Rustig rondkijken, een balletje slaan, een praatje maken met één van de trainers of gewoon genieten van een lekkere versnapering. Het maakt niet uit.

De Open Dag duurt van 13:00 tot 17:00 uur. Tennisschool 2Ace verzorgt diverse clinics. Geïnteresseerden kunnen gebruikmaken van gratis beschikbaar gestelde tennisrackets.

Ltv Gouwenes beschikt onderaan de Lekdijk over een prachtige accommodatie met drie buitenbanen en (dat is uitzonderlijk) over een hal waar het gehele jaar kan worden gespeeld. "De hal werd midden jaren tachtig gebouwd, bijna helemaal met zelfwerkzaamheid", zegt bestuurslid Anton Mandjes. "Door de werkzaamheden van de eigen leden (in totaal 4000 uren) werd maar liefst 200.000 gulden bespaard op de bouwkosten."

Lage contributie
En ook anno 2017 worden nog steeds veel kosten bespaard met zelfwerkzaamheid. Mandjes: "Daardoor zijn we ook in staat om de contributie heel laag te houden: slechts 100 euro per jaar." Voor nieuwe leden geldt overigens een aantrekkelijk kennismakingsaanbod: een jaar lang lidmaatschap plus acht tennislessen in groepsverband voor maar veertig euro.

Ltv Gouwenes heeft momenteel 210 leden en wil graag doorgroeien naar 250 leden. Met dat aantal is het net even wat makkelijker om de continuïteit ook in de toekomst te waarborgen. "We zijn een vereniging van alle leeftijden: van 10 tot 85 jaar", zegt Luc Benistant, zelf actief tennisser, vrijwilliger en bestuurslid van de vereniging. "Het grote voordeel is dat je als nieuw lid altijd aansluiting vindt bij iemand van jouw leeftijd of jouw niveau."

Conditie
Luc Benistant gaat zelf nog drie keer per week tennissen. "Tennissen is heel goed voor je gezondheid. M'n conditie is de afgelopen jaren nog nooit zo goed geweest." Maar naast gezondheid is vooral de gezelligheid belangrijk. "We hebben leden uit Everdingen, Hagestein, Zijderveld, maar ook leden uit Culemborg, waaronder nu ook de wijk Parijsch."

Eén van de grote pluspunten van ltv Gouwenes is z'n prachtige ligging. Benistant: "We zitten hier prinsheerlijk en rustig in de vrije natuur. Met frisse lucht en geen auto's die voorbij razen. Vooral op zomerse avonden bij een mooi zonsondergang is het puur genieten als je met acht of tien mensen nog wat zit te praten op het terras met op de achtergrond het gezang van de mereltjes. Waar heb je dat nog?"

Meer informatie: 
www.ltvgouwenes.nl

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden