• De rugbytraining was deze keer een nieuw onderdeel.
• De rugbytraining was deze keer een nieuw onderdeel. Foto: Peter Verbeek

Rimpelloos voetbalkamp voor regiojeugd

Sport 976 keer gelezen

VIANEN • Voor bijna tachtig jongens en meisjes was de deelname aan het regiojeugdvoetbalkamp de laatste activiteit van de zomervakantie.

Op sportpark Blankensteijn kreeg de jeugd, in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar, een gevarieerd programma aangereikt met een goede afwisseling tussen in- en ontspanning. "Dit is een laagdrempelig kamp voor iedereen die van voetballen houdt", vertelde nestor Arie Stijsiger, die vanaf de start in 1985 in de organisatie zit.

Maandagavond werd ademloos gekeken naar een optreden van een balvirtuoos die tal van razendknappe kunstjes op zijn repertoire had staan. Dat werd gevolgd door een circuittraining met dertien onderdelen, die bij iedereen in de smaak viel.

De tweede dag stond vooral in het teken van voetbaltrainingen, terwijl 's avonds in sportcentrum Helsdingen diverse spellen zijn gedaan. Woensdag was er een speurtocht en werd er gezwommen. Na de avondmaaltijd kwam arbiter Jeroen Manschot, die regelmatig duels in de eredivisie fluit, op bezoek.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden, gefilmd vanuit verschillende hoeken, werd duidelijk hoe belangrijk de positie van een scheidsrechter is om situaties goed te kunnen beoordelen. De jeugd was zeer geïnteresseerd in zijn verhaal.

Clinic
De vierde dag is een 4x4-toernooi gehouden, terwijl leden van Rugby Club Nieuwegein een clinic verzorgden. De traditionele discoavond was een groot succes. Op de slotdag werd opnieuw gevoetbald en zijn de finales van het strafschoppen schieten gehouden. De beste schutters waren Sven den Boef en Nora El Moussaoui (beiden Brederodes), Lennart de Groot en Daan van Zijl (beiden HSSC '61) en Mees Heerkens (Vianen).

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden