• VIKO-speler Aron Neijmeijer wint een luchtduel.

Vijfde overwinning op rij voor VIKO

112 146 keer gelezen

VIANEN • De korfballers van VIKO boekten tegen Hellas'63 hun vijfde overwinning op rij: 23-18. Maar daar zag het aanvankelijk helemaal niet naar uit.

Na de eerste helft leek het alsof VIKO het eerste verlies van het seizoen zou lijden tegen Hellas '63. Echter, in de tweede helft keerde het tij. VIKO wist langszij te komen (14-14) en direct een kleine voorsprong te pakken. In de laatste tien minuten bouwde VIKO de voorsprong verder uit.

VIKO oogde in de eerste helft mat. Men liet zich aftroeven door het fysieke spel van Hellas. Hoewel de aansluitingstreffer regelmatig werd gevonden, lukte het niet om langszij te komen. De Viaanse korfballers keken bij rust tegen een achterstand van twee goals aan.

Meer beleving
In de tweede helft toonde VIKO meer beleving en aan de hand van de sterk spelende Vikash M. Missier en Jorien Elbertsen werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Echter doordat Hellas ook scoorde, bleef de wedstrijd spannend.

Pas in de laatste tien minuten breidde VIKO de voorsprong verder uit en daardoor stond uiteindelijk een eindstand van 23-18 op het scorebord. De einduitslag gaf geen goed beeld van de spanning die de wedstrijd met zich meebracht.

Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Tiel '72 op het programma. Hoewel de tegenstander op de zesde plaats staat blijft dit team toch altijd een geduchte tegenstander voor VIKO.