Viko komt tekort tegen Rust Roest

Sportt 112 keer gelezen

VIANEN • De korfballers van Viko kwamen zaterdag tekort tegen het team van Rust Roest uit Eindhoven. Op eigen terrein werd het 10-17 voor de gasten.

Viko had zich in de laatste wedstrijden een mooie plek bovenin de ranglijst verschaft, en wilde zich daar met een positief resultaat definitief nestelen. Rust Roest stond voor zaterdag slechts 1 punt boven Viko, en hoopte door een overwinning in het spoor te blijven van koploper Swift.

Viko begon in een gewijzigde opstelling, waar Niels de Jong de plaats van Marcel Hijnen in mocht nemen. Waar Viko in de eerste 10 minuten via goals van Thorven en Niels nog in het spoor wist te blijven van Rust Roest, liepen de Eindhovenaren vervolgens al snel uit naar een voorsprong van vier doelpunten.

Kansen
Viko miste veel kansen, had moeite met de passing en kreeg geen grip op de zuivere afstandsschoten van Rust Roest. De Viaanse korfballers kwamen, door matig veldspel, tot slechts vier doelpunten in de eerste helft tegenover negen goals van Rust Roest.

De thuisploeg kwam vol goede moed de kleedkamer uit, maar deze werd door de scherpe Eindhovenaren al gauw de kop in gedrukt. Via twee strafworpen en twee afstandsschoten bracht Rust Roest de stand snel naar 4-13. Pas na tien minuten in de tweede helft begon het spel bij Viko wat beter te lopen.

Druk
Verdedigend werd er goed druk gezet, terwijl de aanvallen aan Viaanse kant verzorgder werden en vaker uitmondde in doelpunten. Mede hierdoor brachten Aron Neijmeijer, Jelmar van Zoolingen en Thorven Oostrom het verschil terug naar zes doelpunten. Echter ontbrak het geloof in een goede afloop vrijwel de gehele tweede helft.

Door middel van diverse wisselingen probeerde coach Rob het tij nog te keren, maar dit bleek tevergeefs. In de laatste tien minuten werden goals van invaller Rick Heijnen, Thorven Oostrom en Annelies Visser afgewisseld met goals aan de zijde van Rust Roest.

Viko bezet door deze nederlaag voorlopig de vijfde plaats op de rangschikking.  Zaterdag speelt Viko om 16:00 in het hartje van Amsterdam tegen koploper en favoriet Swift.

Doelpuntenmakers voor Viko: Thorven Oostrom - 3, Niels de Jong - 2, Annelies Visser - 2, Jelmar van Zoolingen - 1, Aron Neijmeijer - 1 en Rick Heijnen - 1.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30