Knappe zege Viko op titelfavoriet Synergo

Sport 221 keer gelezen

UTRECHT/VIANEN • De Viaanse korfballers van Viko blijven verrassen. Het team klopte zaterdag de Utrechtse titelfavoriet Synergo in een zinderende strijd met 18-21.

De ploeg uit Vianen staat hierdoor samen met Synergo op de vierde plek in de eerste klasse met maar twee verliespunten meer dan Swift, die de ranglijst aanvoert. Synergo strijdt voor promotie naar de overgangsklasse en Viko voor behoud in de eerste klasse.

De score werd brutaal door de bezoekers geopend, binnen enkele minuten stond het door doelpunten van Marcel Hijnen en Annelies Visser al 0-2. Synergo raakte niet in paniek en met scherpe en doeltreffende aanvallen wisten zij binnen tien minuten de achterstand om te buigen naar een 6-3 voorsprong.

Viko bleef echter voor iedere bal en een goede afloop strijden, waardoor er langzaam onzekerheid in het spel van Synergo sloop. De thuisploeg stond 8 minuten voor de rust nog wel met 9-6 voor, maar het ging slordiger spelen en werd nerveus. Viko voelde dit, kwam langzaam dichterbij en wist met 10-10 de rust in te gaan.

Geforceerd
Na de thee deed Viko er nog een schepje bovenop. Synergo raakte geïrriteerd en ging geforceerd spelen. Tot 12-12 kon de ploeg uit Utrecht nog meekomen, maar door zeer sterk verdedigen en het mee scoren van het tweede aanvalsvak, wist Viko langzaam zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

Vooral Elmar van Zoolingen, die in de eerste helft de korf niet wist te vinden, liet nu zien wat hij kon en scoorde vier keer van grote afstand. Tot enkele minuten voor tijd bleef Synergo knokken en deed alles om alsnog de winst binnen te halen. Maar toen Marcel Hijnen twee minuten voor tijd de 17-20 door de korf schoot, was de ploeg uit Utrecht gebroken.

Met een 18-21 stand op het scorebord floot de scheidsrechter af en vierde Viko de winst met de hele selectie en het meegereisde publiek.

Aanstaande zaterdag komt Rust Roest op bezoek in Vianen. Aanvang 15:30 uur.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Marcel Hijnen - 6, Jelmar van Zoolingen - 4, Thorven Oostrom - 4, Aron Neijmeijer - 3, Annelies Visser - 2, Aaliyah van Hattem - 1, en Esmee Dubbers - 1.