Foto: Aangeleverd

Albatros start nieuwe seizoen met gelijkspel

  •   139 keer gelezen   Sport

VIANEN/UTRECHT • De Viaanse waterpoloheren van (de) Albatros zijn het nieuwe seizoen begonnen met een 5-5 gelijkspel tegen ZV Utrecht.

De Albatros heeft vorig seizoen een mooie promotie uit het vuur gesleept doordat het team steeds volwassener ging spelen en in de tweede seizoenshelft bijna alle wedstrijden wist te winnen.

Dit seizoen zijn de spelregels aangepast, waardoor het spel nog sneller wordt en actieve spelers beter hun acties kunnen maken. Gevolg is wel dat de scheidsrechters meer uitsluitingen en strafworpen geven. Dit moet uiteindelijk leiden tot meer doelpunten per wedstrijd. Voor de verdedigers is dit lastig aangezien zij sneller een persoonlijk fout krijgen. Dat gold in de wedstrijd tegen ZV Utrecht ook voor Albatros-verdedigers Vincent Chaigneau en Jani Sialiaridis. Zij kregen met twee persoonlijke fouten een andere positie in het veld om zodoende een derde persoonlijke fout en daarmee definitieve uitsluiting te voorkomen.

Sluitpost
Deze tactische wijziging leverde echter geen verlies op voor de Albatros-heren. De spelers wisten dit keurig op te vangen met als sluitpost de uitstekend keepende Nils van Bruggen die menig schot van ZV Utrecht onschadelijk wist te maken.

De heren van Albatros bouwden mooie aanvallen op. Maar veel schoten belandden op de lat of de paal. Ook de keeper van ZV Utrecht hield veel ballen tegen. De Viaanse goals werden gescoord door Arjan Uijtewaal (2x), Dylon Kroes, Bas van Wiggen en Luc de Zeeuw.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen de heren van de Amstel uit Mijdrecht op het programma. Daar wil de Albatros de eerste drie punten van dit seizoen gaan pakken.

Dames
De dames van Albatros zijn de competitie goed gestart met een overtuigende 2-9 winst op het Zinkstuk uit Utrecht. Damescoach Scott van Brakel heeft dit seizoen de beschikking over extra aanvulling uit de jeugd. Indy de Zeeuw en Marloes Meeus werden deze wedstrijd succesvol ingepast in het team.

Albatros liep in het begin van de wedstrijd tegen een achterstand aan. Froukje Aangevare wist de periode stand een halve minuut voor tijd terug te brengen naar 1-1. De Albatros dames begonnen steeds beter op elkaar ingespeeld te raken en de verdediging wist perfect de aanvallen van Zinkstuk op te vangen. In de twee en de derde periode nam Albatros afstand, (0-2 en 0-3).

Deze ruime voorsprong kwam in de laatste periode niet meer in gevaar. Albatros wist ook de laatste periode overtuigend te winnen met 1-3, waarmee de 2-9 eindstand een feit was.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }