Foto: Aangeleverd

Viswedstrijd om Vijfheerenlandenbokaal

  •   167 keer gelezen   Sport

VIJFHEERENLANDEN • De zeven hengelsportverenigingen uit de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden houden voortaan jaarlijks op de tweede zaterdag van september voor al hun leden een viswedstrijd om de Vijfheerenlandenbokaal. De eerste editie is op zaterdag 14 september 2019 en wordt gehouden in het Merwedekanaal tussen de Bazelbrug en de Arkelse spoorbrug.

De eerste keer nemen HSV De Karper (Meerkerk) en HSV Ameide de organisatie gezamenlijk op zich.

Aanmelden
Vissers kunnen zich tot 7 september opgeven bij de vereniging waarvan men lid is. Het betreft de volgende visclubs: Door Weer en Wind uit Everdingen, De Huibert uit Schoonrewoerd, De Karper uit Meerkerk, De Reiger uit Vianen, De Snoek uit Leerdam, HSV Ameide en Het Weeraaltje uit Nieuwland.

Loten
De deelnemers worden op de wedstrijddag om 07:00 uur bij de Bikkerhoeve in Hoogblokland verwacht. Om 07:30 uur wordt er geloot en om 08:30 uur begint het concours. Er zal tot 12:30 uur worden gevist.

Prijzen
Aansluitend is de prijsuitreiking. Er zijn bekers beschikbaar in korpsverband en individueel. De bekers worden beschikbaar gesteld door gemeente Vijfheerenlanden. Daarnaast zijn er geldprijzen te winnen.

Samenwerking
De hengelsportverenigingen in de gemeente Vijfheerenlanden hebben contact met elkaar gelegd om te gaan samenwerken. Ambtenaren van de gemeente spelen hierin ook een rol, onder meer voor wat betreft het viswaterbeheer. Dit heeft inmiddels geleid 'tot een vruchtbare en prettige relatie, waar de leden van de verenigingen in de toekomst zeker van zullen profiteren'.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }