Foto: Aangeleverd

DOS-turnster Nine Klazema bij Ahoy-Cup in Rotterdam

  •   131 keer gelezen   Sport

ROTTERDAM • Het wedstrijdseizoen van de A-selectie van Gymnastiekvereniging DOS Vianen werd afgelopen weekend op een mooie manier afgesloten met de deelname van Nine Klazema aan de Ahoy-cup in Rotterdam.

De KNGU organiseert elk jaar deze wedstrijd voor jeugd, junioren en senioren uit de hoogste divisies. Een top tien notering bij het bondskampioenschap geeft recht op deelname. De 6e plaats op 25 mei jl. in Duiven van jeugdturnster Nine Klazema in de 2e divisie was dan ook voldoende om in Ahoy te mogen turnen.

Een bijzondere ervaring en belevenis voor de 13-jarige Klazema die op donderdagmiddag al afreisde naar Rotterdam voor een podiumtraining van drie uur. Dit is bedoeld om te wennen aan de zaal en de toestellen. Op zondagmorgen turnde Klazema in een deelnemersveld van 26 turnsters een prima wedstrijd. Mede door een goede sprong en een uitstekend uitgevoerde balkoefening eindigde zij op plaats 11 in het eindklassement. Een geweldig resultaat in dit hoge niveau en in een fantastische accommodatie.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }