Afbeelding
Foto: Aangeleverd

DOS-turnster Nine Klazema bij Ahoy-Cup in Rotterdam

Sport 252 keer gelezen

ROTTERDAM • Het wedstrijdseizoen van de A-selectie van Gymnastiekvereniging DOS Vianen werd afgelopen weekend op een mooie manier afgesloten met de deelname van Nine Klazema aan de Ahoy-cup in Rotterdam.

De KNGU organiseert elk jaar deze wedstrijd voor jeugd, junioren en senioren uit de hoogste divisies. Een top tien notering bij het bondskampioenschap geeft recht op deelname. De 6e plaats op 25 mei jl. in Duiven van jeugdturnster Nine Klazema in de 2e divisie was dan ook voldoende om in Ahoy te mogen turnen.

Een bijzondere ervaring en belevenis voor de 13-jarige Klazema die op donderdagmiddag al afreisde naar Rotterdam voor een podiumtraining van drie uur. Dit is bedoeld om te wennen aan de zaal en de toestellen. Op zondagmorgen turnde Klazema in een deelnemersveld van 26 turnsters een prima wedstrijd. Mede door een goede sprong en een uitstekend uitgevoerde balkoefening eindigde zij op plaats 11 in het eindklassement. Een geweldig resultaat in dit hoge niveau en in een fantastische accommodatie.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden