•  Het duo Kers/Van Veen (rechts) won de titel in het HD4.
• Het duo Kers/Van Veen (rechts) won de titel in het HD4. (Foto: Peter Verbeek )

Spannende slotdag bij LTV Gouwenes

  •   281 keer gelezen   Sport

EVERDINGEN • Onder schitterende weersomstandigheden zijn afgelopen zondag de finales van het open dubbelspeltoernooi van LTV Gouwenes gespeeld.

De 31ste editie, waar door 114 tennissers aan is meegedaan, werd gedomineerd door leden van zowel de Everdingse tennisclub als TV Oudegein.

Volwaardig deelnemersveld 
In week voorafgaande aan het toernooi waren slechts 60 aanmeldingen binnen. Pas daarna ging de teller lopen waardoor er tóch nog een volwaardig deelnemersveld op papier stond.

In de speelsterkten 4 tot en met 8 konden uiteindelijk tien categorieën worden samengesteld. Opvallend was dat er veel tennissers van de partij waren die niet eerder in Everdingen hebben meegedaan.

Halve competitie
De bezetting in het HD4 bestond uit vijf duo's van Gouwenes.

Zij speelden een halve competitie. Het als eerste geplaatste koppel Rogier Kers/Niek van Veen won drie partijen en nam het in de finale op tegen Joep van Putten en Richard van Zanden.

Het favoriete paar schreef ook dié partij op zijn naam: 6-2 en 7-6.

Poulevorm
Het DD4, dat ook in poulevorm is gespeeld, is gewonnen door Dominique Wildt en Elseline van de Langemheen (TV Oudegein). Eerder op de dag was Wildt, samen met Frank Kooiman, ook al het sterkste tandem bij het GD5.

In de finale van het DD8 stonden twee paren van LTV Gouwenes tegenover elkaar. Nicky van Essen en Monique Mullender-Westland klopte het koppel Djona Kwakkel/Maybel Pompe in drie sets: 6-3, 2-6 en 6-0.

Het DD7 werd een prooi van Leonie Gerbrands en Nel van der Vliet (LTC Lexmond), die Paula Huisman en Tineke Rijdes (LTV Vianen) met 7-5 en 6-1 klopten.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }