Afbeelding

Scouting Batenstein doet mee aan wereldwijd Scoutingevenement

Algemeen 218 keer gelezen

VIANEN • Tijdens het derde weekend van oktober staat de Scoutingwereld in het teken van communiceren via amateurradio en internet.

Zo'n 500.000 scouts doen wereldwijd mee aan JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook de scouts van Scouting Batenstein.

Tijdens Jamboree On The Air (JOTA) en de Jamboree On The Internet (JOTI), van 18 tot en met 20 oktober, maken scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp, chatten, maar ook morsecode, semafoor seinen en amateurradio.

De scouts maken contact met andere scouts over de hele wereld.

Hoge toren
Om via de radio in contact te komen met scouts aan de andere kant van de wereld, is er een hoge toren nodig om een antenne op te zetten. De van hout en touw gemaakte toren, wordt door de leden zelf gebouwd.

Batenstein doet al jaren mee aan de JOTA, maar niet aan de internetversie, JOTI. Daarvoor is een goede internetverbinding nodig. Voor het zenden via de radio heeft de groep een eigen zendamateur binnen de gelederen.

In en om het clubhuis van scouting Batenstein zal het dit weekend dus bruisen van de activiteiten. Ook zullen er tenten staan, waarin de leden overnachten. Zendamateurs zijn hartelijk welkom om te komen kijken. Meer informatie: www.batenstein.nl.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden