• Wethouder Kamstra feliciteert de directeuren van de scholen en de SKV.
• Wethouder Kamstra feliciteert de directeuren van de scholen en de SKV. Foto: Peter Verbeek

Nieuwe Parkschool Vianen doet naam eer aan

Algemeen 1.394 keer gelezen

vianen • Hoewel de Parkschool Vianen inmiddels al zeven maanden onderdak biedt aan de leerlingen van De Voorhof, De Wegwijzer en de Stichting Kinderopvang Vianen, heeft de officiële opening pas afgelopen donderdag plaats gevonden.

Begin jaren zeventig werd de Monnikenhof ontwikkeld, een wijk die huisvesting moest bieden aan bestaande en nieuwe inwoners van Vianen. In een omgeving die ook toen al parkachtig aandeed, zij het dat er destijds vooral fruitbomen stonden, werd een scholencomplex gebouwd dat onderdak bood aan leerlingen van De Wegwijzer, De Voorhof en, in een later stadium, De Gaard en de SKV.

Wikken en wegen
Ruim veertig jaar na dato was het complex enerzijds op, anderzijds dusdanig inefficiënt dat er hoognodig iets moest gebeuren. In eerste instantie is gedacht aan renovatie, maar na lang wikken en wegen is gekozen voor nieuwbouw. Het bereiken van het hoogste punt van de Parkschool is op 11 juli 2018 gevierd, en sinds maart van dit jaar wordt er met veel plezier gewerkt, geleerd en gespeeld.

Nadat onlangs ook de inrichting van het buitenterrein was afgerond, was het tijd voor de feestelijke opening.

Dat gebeurde in het bijzijn van onder andere delegaties van de gemeente, schoolbesturen, ouders en voormalige directeuren van zowel De Voorhof als De Wegwijzer. Namens Trinamiek, een groep van 25 basisscholen uit de regio met een gezamenlijke visie op onderwijs, toonde Theo Klinkien zich oprecht in zijn nopjes met het nieuwe gebouw.

"Nu ook de buitenruimte vorm begint te krijgen gaat de Parkschool zijn naam steeds meer eer aan doen."

Eerste lintje
Laurens van Leeuwen, de huidige directeur van De Voorhof, heette iedereen van harte welkom, en bedankte bouwers, teamleden en conciërges. Afgevaardigden van schoolbesturen Fluanta, Trinamiek en SKV kregen een stoffelijke blijk van waardering. Hij gaf het woord daarna aan wethouder Tirtsa Kamstra.

Ofschoon zij al heel wat openingen heeft verricht was het voor haar pas de eerste keer dat ze een lintje door mocht knippen.

"Ik ken veel scholen in onze nieuwe gemeente, maar dit is met afstand de mooiste!"

door Peter Verbeek

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden