Afbeelding

Groen licht voor proeftuin Maatschappelijke Diensttijd Vijfheerenlanden

Algemeen 137 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De gemeente Vijfheerenlanden is een van de gemeenten die mee gaat doen aan de proeftuin Maatschappelijke Diensttijd. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) geeft hier subsidie voor. In oktober start de eerste groep jongeren met Maatschappelijke diensttijd (MDT).

Wethouder Tirtsa Kamstra is blij met de toekenning. "Met MDT geven we jongeren in onze gemeente de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken. En tegelijkertijd doen ze ook wat voor de samenleving. Zo helpen we hen op weg naar hun toekomst en wordt onze samenleving sterker."

MDT is een initiatief van de gemeente Vijfheerenlanden, SamenDoen, Welzijn Vianen, Avres, Werk & Inkomen Lekstroom, Jongerenwerk, De Joost Leerdam, Ook Coaching, Straatraad Vianen, Jongerenraad Leerdam. Veel bedrijven en organisaties in onze gemeente bieden werkplekken aan om ervaring op te doen. De gemeente wil drie keer per jaar een groep laten starten.

Meedoen
Tijdens MDT kunnen jongeren hun talenten ontdekken en zich voorbereiden op hun toekomst. Een MDT traject duurt een half jaar. In dat half jaar doen ze praktijkervaring op, volgen ze trainingen en ondernemen activiteiten met de groep. De deelnemers hebben zelf invloed op het programma. Ze krijgen tijdens het traject begeleiding en een vaste coach. 

MDT is er voor alle jongeren van 15-27 jaar die in Vijfheerenlanden wonen. Het maakt niet uit wat hun achtergrond of opleidingsniveau is. De eerste groep start in oktober. Jongeren die mee willen doen kunnen zich aanmelden via www.mdtvijfheerenlanden.nl of contact opnemen met de talentbegeleider MDT via info@samendoen.nl.

Samenwerking
Het kabinet wil op termijn MDT in heel Nederland invoeren. Om te leren wat werkt en wat niet, stelt het ministerie van VWS proeftuinen in. Daarvoor kan subsidie worden aangevraagd.

Vijfheerenlanden is een van de gemeenten die mee gaat doen aan de proeftuin. De gemeente Vijfheerenlanden heeft voor deze proeftuin samen met diverse partners en de gemeente Utrecht, subsidie aangevraagd bij het ministerie van VWS. Nu de aanvraag is gehonoreerd kan er gestart worden. 
 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 4 uur geleden
• Joke in de opslag van de Voedselbank Vianen.
Joke is hét gezicht van Voedselbank Vianen: 'Doe dit met zóveel liefde en plezier' Nieuws 7 uur geleden
• Het eiland.
Nieuwbouwplannen op het Eiland in Leerdam krijgen vorm: drie woontorens met 126 appartementen Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden