Afbeelding

OM wil leerstraf voor vrouwelijke overvaller supermarkt Vianen

Algemeen 423 keer gelezen

VIANEN • Tegen een 19-jarige vrouw die bij een supermarktoverval in Vianen betrokken was, is dinsdag 50 uur leerstraf en 160 dagen cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, geëist. De vrouw heeft al zes weken in voorarrest gezeten en hoeft nu niet meer terug naar de gevangenis.

Volgens de officier van justitie was de vrouw medeplichtig aan drie overvallen. De andere overvallen waren in Nijkerk en Den Dolder.

De vrouwelijke verdachte werd  samen met haar vriend opgepakt in het Van der Valk hotel in Vianen. De overvallers  kregen als bijnaam Bobby en Clyde, een bekend Amerikaans misdaadkoppel.

Ontkennen
De mannelijke overvaller is in juni veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en jeugd tbs voor vijf overvallen. De jongen heeft verklaard dat zijn vriendin drie keer heeft meegedaan. De zaak tegen de vrouwelijke verdachte werd toen uitgesteld. Zij is in juli bevallen van een dochtertje.

De vrouw houdt vol dat zij in Vianen niet wist wat haar vriend uitvoerde. Ze bekende betrokken te zijn geweest bij één overval. De rest bleef zij ontkennen. De rechtbank confronteerde haar ermee dat foto's van het gestolen geld op haar telefoon staan. Ook werd er een rugzak gebruikt die van haar lijkt te zijn.

De officier van justitie benadrukte dat er veel slachtoffers zijn gemaakt bij de overvallen. Het leven van de medewerkster van de Albert Heijn is voor altijd veranderd, voegde de officier daaraan toe.  

Het meisje had een blanco strafblad. Volgens de reclassering is zij sterk beïnvloedbaar en verminderd toerekeningsvatbaar. Zij krijgt van de reclassering alle steun bij de opvoeding van haar kind. De jonge moeder zou in een kliniek moeten blijven zo lang de reclassering dat nodig vindt.

De Utrechtse rechtbank doet op 24 september uitspraak.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 10 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 13 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden