• Nathalie van Noort-Binnenveld
• Nathalie van Noort-Binnenveld (Foto: Dick Aanen)

Groots spinningspektakel voor KiKa

  •   240 keer gelezen

VIANEN • Nathalie van Noort-Binneveld, locatiemanager bij Newstyle Healthcenters, organiseert op zondag 3 november een groots spinning event onder de titel Nath's Cycle Party With Friends.

De opbrengst van het evenement gaat naar Kika, de organisatie die fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. "Geen enkel kind hoort te leven met die vreselijke ziekte", zegt Nathalie, die in 2012 haar broer verloor aan melanoom kanker.

Er zal op 3 november in totaal vier uur worden gefietst. In de grote fitnesszaal van Newstyle Healthcenters aan de Lijnbaan staan die dag vijftig spinningfietsen opgesteld. De deelnemers kunnen kiezen uit een blok twee uur of de volledige vier uur. Nathalie is zelf al jarenlang instructrice en zal dit keer het eerste uur voor haar rekening nemen. Vervolgens komen Ruben IJskes en Rob Littel in actie. Beiden geven les op locatie Vianen.

Marcel Gierman
Ook Richard Rik Moerenhout uit Zoetermeer (bekend als de live zingende instructeur) komt geheel vrijblijvend een uur presenteren. Maar in het laatste uur krijgen de deelnemers het pas echt voor hun kiezen. Dan klimt niemand minder dan Marcel Gierman op de fiets. Gierman won in zijn carrière maar liefst 58 triathlons en startte twaalf keer op de loodzware Iron Man-wedstrijd op het eiland Hawaii. Hij realiseerde daar ooit een eindtijd van 8 uur en 53 minuten.

Van alle kanten krijgt Nathalie medewerking. "Bedrijven die ik heb benaderd zijn direct bereid om fikse donaties toe te zeggen." De cheque voor Kika gaat ze volgend jaar overhandigen in Berlijn, waar ze dan voor de tweede keer in haar leven een marathon hoopt te voltooien.

Spinning-virus
Nathalie werd in 2004 bevangen door het spinning-virus. Evenals haar broer William. Samen verzorgden ze in de jaren daarna spinninglessen op de Viaanse sportschool. In mei 2012 overleed William aan melanoom kanker. Een enorme schok. Nathalie: "Het verlies heeft er bij mij enorm ingehakt. Ik heb het er heel moeilijk mee gehad." In 2014 besloot ze samen met een groep vrienden uit Vianen mee te doen aan de Alp d'Huzes, speciaal voor haar broer. Het werd een memorabele dag voor Nathalie, een dag die sportief niet helemaal naar wens verliep. Tijdens de afdaling schoot een renster voor haar het ravijn in.

Noodgedwongen moesten de achterop komende deelnemers van de fiets af. In die korte periode raakte Nathalie onderkoeld. Toch ging ze even later gewoon omhoog voor haar tweede beklimming. "In bocht 17 brandde ik een kaars voor William. Het was een zeer emotioneel moment, ook omdat er voor m'n broer een groot spandoek was opgehangen. Bovenop de Alp d'Huez kwam er echter een abrupt einde aan deze sportieve dag voor Nathalie. Ze moest vanwege de onderkoeling naar de medische post. Daar bleek verder dat haar bloedsuikergehalte veel te laag was. Ze mocht de wedstrijd niet voltooien van de artsen. "In 2015 volgde de revanche. Toen ben ik drie keer omhoog gegaan: twee keer op de racefiets en één keer lopend."

Het verlies van haar broer bleef haar achtervolgen, ook in de jaren daarna. "Overal waar ik kwam werd ik met de dood van William geconfronteerd. In die periode ben ik naast de spinninglessen die ik verzorgde voor mezelf gaan hardlopen. Dat was een heerlijke afleiding. Dit jaar heb ik voor het eerst meegedaan met de Rotterdam Marathon. Het was warm, maar ook zo fantastisch. Het ging mij helemaal niet om de tijd, maar ik wilde de marathon gewoon uitlopen. Onderweg werd ik toegejuicht door een groep vrienden, die net als William Feijenoord-fan waren. Ook dat was weer een aangrijpend moment." In Berlijn wil Nathalie wel een goede tijd neerzetten. "Het jaar 2020 wordt sowieso bijzonder. Want naast de marathon ga ik voor de derde keer de Alp d'Huzes doen. Ik wil het toch nog een keer proberen. En een maand later loop ik de Vierdaagse. Drie grote evenementen in goed drie maanden. Een fikse kluif, maar ik heb er vertrouwen in. Vooral omdat ik weet waarvoor ik het doe."


Dick Aanen

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }