Najaarstransport vanuit Vianen naar Roemenië

  •   262 keer gelezen

VIANEN • Het najaarstransport 2019 van de stichting Contacten Roemenië-Vianen is onlangs naar Roemenië vertrokken, en daar inmiddels ook aangekomen.

Vanwege de geringe beschikbare opslagruimte werd besloten om het najaarstransport voor 2019 zo vroeg mogelijk te plannen. In overleg met de contactpersoon in Reghin, Peter Schueller, en de transporteur werd gekozen voor de laatste week van augustus. Inmiddels is het transport ook al gelost, in twee plaatsen: Gilau en Reghin. De goederen voor Cluj werden achtergelaten in Gilau, waar ze werden opgehaald.

Dit keer werd het transport niet begeleid door bestuursleden of vrijwilligers, maar wellicht wordt vanuit het bestuur wel apart nog een bezoek aan de genoemde plaatsen in Roemenië gebracht.

Voorbereidingen
Voordat alle goederen in de vrachtwagen worden geladen, moeten de nodige voorbereidingen worden getroffen: contacten gelegd met contactpersonen in Roemenië, een vrachtwagen 'besteld', administratieve rompslomp (packinglisten, freegift certificates en een draaiboek voor de chauffeur) en inventariseren welke goederen met dit transport meegaan.

De goederen zijn vervolgens vanuit de andere opslagruimte met een kleine vrachtwagen naar het centrale punt op de Lange Dreef in Hagestein verplaatst. Tussendoor had Jos Vroege al een heftruck, belangeloos ter beschikking gesteld door firma Deij, geregeld, en voldoende vrijwilligers gerekruteerd.

Op het moment dat iedereen klaar stond om te gaan laden, bleek de vrachtwagen echter een paar uur vertraging te hebben. Met de aanwezige manschappen zijn er daarom de hele ochtend alle goederen 'in de aanslag' opgestapeld, zodat er voor het laden weinig tijd verloren zou gaan. 

Inmiddels zijn er al berichten en foto's uit Roemenië binnen, waaruit bleek dat het goederentransport in goede staat was afgeleverd en uitgeladen. De spullen zijn vervolgens uitgedeeld onder de plaatselijke bevolking en instanties.
 

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }