Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bibliotheek Vianen krijgt Praattafel

Algemeen 293 keer gelezen

VIANEN • Op vrijdag 13 september opent wethouder Tirtsa Kamstra in het kader van de Week van de Alfabetisering de eerste Praattafel in de Bibliotheek Vianen. Voorafgaand aan deze feestelijke opening ontvangt zij de gedichtenbundel 'Durf & Dromen'. Een unieke gedichtenbundel die gemaakt is door deelnemers van de Taalinloop.

Praattafel
De Praattafel is een aanvulling op de bestaande Taalinloop van het Taalhuis. Waar tijdens de Taalinloop de nadruk ligt op lesboeken, grammatica en hulp bij huiswerk, kunnen deelnemers tijdens de Praattafel op een ontspannen manier oefenen met de Nederlandse taal. Ontmoeting is daarbij een belangrijk element: de deelnemers ontmoeten anderen die ook de Nederlandse taal leren en vergroten zo hun sociale netwerk. De Praattafel vindt iedere vrijdag van 10.00 -12.00 uur plaats op de eerste verdieping van de Bibliotheek Vianen.

Gedichtenbundel 'Durf & Dromen'
'Durf & Dromen' is een unieke bundel gedichten geschreven door deelnemers van de Taalinloop Vianen en bestaat uit korte gedichten en interviews. De bundel is in het kader van de Week van de Alfabetisering en op initiatief van de Bibliotheek Lek & IJssel samengesteld om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid in Nederland.

Week van de Alfabetisering
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven, heb je minder grip op je geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden. De Week van de Alfabetisering wordt georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven.

Meer informatie op http://www.bibliotheeklekijssel.nl/week-van-de-alfabetisering.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws gisteren
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden