Nationale Sleepbootdagen Vianen 2019     - Zaterdag
Nationale Sleepbootdagen Vianen 2019 - Zaterdag Foto: Nico Van Ganzewinkel

Nationale Sleepbootdagen Vianen in de rode cijfers

Algemeen 2.892 keer gelezen

VIANEN • Wat tijdens de aanloop naar de Nationale Sleepbootdagen Vianen al langzaam zichtbaar werd, is met de financiële evaluatie pijnlijk duidelijk geworden. De Nationale Sleepbootdagen Vianen 2019 sluiten financieel af met een negatief saldo.

De inkomsten van de Nationale Sleepbootdagen Vianen zijn met ongeveer twintig procent afgenomen. Deels is dit te wijten aan het niet doorgaan van de kermis, maar naar verwachting is dat een eenmalige tegenvaller.

Vervelender is het gesteld met de langzame afname van sponsorgelden. Sinds de oprichting van de stichting in 2011 zijn de bijdragen van sponsoren gedaald. Arie Kooijman van de vrienden van de Sleepbootdagen stelt: "Het wordt jaar op jaar moeilijker voor ons om bedrijven over te halen om geld beschikbaar te stellen." 

Hij vervolgt: "Maar we laten ons niet kisten en wij willen ons weer inzetten om de sleepbootdagen van 2021 financieel mogelijk te maken."

Bezuinigingen
De stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen zag vroegtijdig in dat de prijzen van de leveranciers langzaam stegen en dat de inkomsten daalde. Technische man Ton Kooijman: "Zaken zoals bijvoorbeeld het huren van de pontons, watervoorziening, geluidsinstallatie, portofoons en het leveren van walspanning, daar komen wij gewoon niet onderuit." 

Penningmeester Piet Kroon: "Met elkaar hebben wij een aantal bezuinigingen doorgevoerd, zo is onder andere het treintje op zaterdag vanaf de Vrevia naar het evenemententerrein, geschrapt." 

Henk Lammertink: "Buiten deze financiële tegenvaller zullen wij ons ook moeten richten op de mogelijkheden en onmogelijkheden van het toekomstige Sluiseiland. Op advies van wethouder Cees Taal gaan wij dan ook binnenkort met alle belanghebbenden in gesprek." 
 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden