Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Taalhuis Lekstroom doet mee met Week van de Alfabetisering

Algemeen 136 keer gelezen

VIANEN • Taalhuis Lekstroom doet van 9 tot en met 15 september mee met de Week van de Alfabetisering. Het Taalhuis zoekt organisaties die aan willen haken en ook activiteiten willen organiseren.

Goed kunnen lezen en schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hierdoor zijn veel dingen lastig. Huurtoeslag aanvragen bijvoorbeeld. Ook een kaartje sturen, het rapport van je kind lezen of een reis plannen is vaak een onmogelijke opgave. Tijdens de Week van de Alfabetisering wordt hiervoor extra aandacht gevraagd in heel Nederland. Het thema van dit jaar is: durf! Durf verschil te maken, durf mee te doen, durf is gewoon doen.

Activiteiten
In de regio Lekstroom worden in deze week verschillende activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld in Nieuwegein, waar een grote Taalbingo wordt georganiseerd. Of in Houten waar een week lang meertalig wordt voorgelezen. En in IJsselstein worden brieven omgezet in begrijpelijke taal bij de 'Brievenwasserette'.

Meedoen
Taalhuis Lekstroom zoekt organisaties die mee willen doen met de activiteiten. Dat kan klein. Bijvoorbeeld door je collega's bewust te maken van de problematiek met een filmpje. Of wat groter. Door ook actie te ondernemen in de Week van de Alfabetisering doorbreekt de bieb het taboe op laaggeletterdheid en wordt er samen gezorgd voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Gewoon doen
Er komt een speciale 'Week van de Alfabetisering activiteitenkalender' waarop alle activiteiten in de regio Lekstroom te vinden zijn. Wie een activiteit voor de week heeft, kan deze tot uiterlijk 25 juli aanmelden bij Hanna Ruiten via info@taalhuislekstroom.nl.

Mensen die graag mee willen doen, maar niet weten hoe, kunnen ook contact opnemen. De bieb denkt graag met hen mee. Zij kunnen bellen naar 06-10036026 of een email sturen naar info@taalhuislekstroom.nl.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne Oost.
Viaanse Sanne Oost Nederlands kampioen op onderdeel 'sprong' én seizoenskampioen Sport 17 uur geleden
• Het tankstation in Vianen aan de Stuartweg.
17-jarige overvallers van tankstation in Vianen betuigen spijt: niet terug naar cel en taakstraf 112 19 uur geleden
• Het kampioensteam van De Albatros.
Waterpoloheren De Albatros kampioen na spectaculair titelduel Sport 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden