• Er werd volop gesmuld van de lekkernijen.
• Er werd volop gesmuld van de lekkernijen. (Foto: aangeleverd)

Suikerfeest op de Tijl Uilenspiegel in Vianen

  •   464 keer gelezen

VIANEN • Op de openbare basisschool Tijl Uilenspiegel in Vianen werd donderdagmiddag een Suikerfeest georganiseerd voor alle leerlingen.

Het evenement werd opgezet op initiatief van een groepje ouders. De kinderen en leerkrachten werden verrast met een vrolijk versierde hal, opgewekte muziek en een rijkelijk gevuld buffet met allerlei zelfgemaakte lekkernijen. "De kinderen hebben erg genoten en gesmuld van al het lekkers", vertelt locatiecoördinator Margo van der Velden. Naast de hapjes was er ook Marokkaanse thee, de kinderen konden versieringen op hun hand laten zetten en in de klas kregen de leerlingen uitgelegd wat het Suikerfeest inhoudt: het is een islamitische feestdag waarmee de vastenmaand ramadan wordt afgesloten.

Tijdens het evenement ontstond ook meteen het plan om ook andere feesten te organiseren op school. Feesten die voortkomen uit andere culturen. Het team van de Tijl Uilenspiegel vindt dit een prachtig idee. Van der Velden: "Op onze openbare school geloven we dat het fijn is elkaars verschillen en overeenkomsten in de cultuur te leren kennen. Hierdoor kunnen we elkaar beter begrijpen en van betekenis zijn voor elkaar."

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }