• In 2018 was de koning nog in Everdingen.
• In 2018 was de koning nog in Everdingen. (Foto: Ron van Zal )

Winkel & Zo viert 5-jarig bestaan met feest voor iedereen

  •   491 keer gelezen

EVERDINGEN • Winkel & Zo in Everdingen bestaat 5 jaar en viert dat vrijdag 21 juni met een feestelijke middag op het plein voor de winkel.

Winkel & Zo was het eerste wapenfeit van stichting Vitaal Dorp. De locatie heeft zich ontpopt tot een ontmoetingsplaats voor het hele dorp. Mensen kunnen er niet alleen hun dagelijkse boodschappen doen - met een breed aanbod verse groente en fruit van Landgoed Everstein en allerlei streekproducten - maar er is ook een koffiehoek en een Boekspot en ook de haakclub en Buurtzorg hebben er onderdak gekregen. Dit alles is mogelijk dankzij meewerkers (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor wie via de sociale werkvoorziening een baan wordt gevonden), medewerkers en vooral veel vrijwilligers.

Het feest op vrijdag 21 juni begint om 15:00 uur. Er gedacht aan koffie, thee en limonade voor iedereen. Ook is er een springkussen voor de kinderen. Wethouder Maks van Middelkoop en Vitaal Dorp-voorzitter Gerard Walraven geven om 15:30 uur ieder een korte toespraak. Dan mag Chris Will ook het eerste exemplaar van zijn boek over de geschiedenis van Everdingen overhandigen aan Van Middelkoop. Vanaf 16:00 uur is er een proeverij, aangeboden door Landgoed Everstein en verschillende leveranciers van Winkel & Zo. Het feest duurt tot 17:00 uur.


q www.vitaal-dorp.nl

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }