• De Oldtimerdag vorig jaar.
• De Oldtimerdag vorig jaar. (Foto: Nico Van Ganzewinkel)

Vianen stroomt weer vol met oldtimers tijdens Oldtimerdag

  •   1087 keer gelezen

VIANEN • In Vianen vindt zaterdag 15 juni alweer de 32ste editie van de Oldtimerdag plaats. Er worden zo'n 350 historische wagens verwacht.

Er zijn niet alleen personenauto's, maar ook vrachtauto's, brandweervoertuigen, legervoertuigen, motoren én scooters te bewonderen. De Oldtimerdag vindt plaats in het historische centrum van Vianen, op de Voorstraat. De deelnemers mogen daar tussen 09:00 en 11:00 uur hun monumentale bolides parkeren. Ze zijn dan ook al te bewonderen voor het publiek. Veel eigenaren vinden het leuk om het nodige te vertellen over hun oldtimer.

Vervolgens vertrekken de deelnemers voor hun toertocht door de regio. De vrachtwagens en alle aanwezig legervoertuigen vertrekken om 11:00 uur. De overige voertuigen starten om 11:30 uur aan hun ritje. Eerst rijden de deelnemers, vaak in kleding die bij hun voertuig past, stapvoets door een erehaag van publiek om vervolgens aan de uitgezette rit te beginnen. Deze rit varieert ieder jaar weer: het ene jaar langs de Lek of de Linge, het andere jaar door de Betuwe, de Alblasserwaard of het Utrechtse dan wel Zuid-Hollandse landschap. De organisatie kiest altijd voor pittoreske weggetjes in de regio. De route is maximaal 90 kilometer, maar kan ook verkort worden. Rond 14:00 uur komen de eerste deelnemers weer terug op de Voorstraat. Er is dan ook weer volop de gelegenheid de voertuigen te bewonderen, een terrasje op te zoeken en te genieten van de muziek.

Op de website van de Oldtimerdag is een overzicht van de deelnemende auto's te vinden.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }