Foto: ©123RF.COM

Geen kermis tijdens de Sleepbootdagen in Vianen

  •   1301 keer gelezen

VIANEN • Er is dit jaar geen kermis tijdens de Nationale Sleepbootdagen in Vianen. Dit is niet alleen een domper voor het publiek, maar ook een fikse financiële strop voor de organiserende stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen.

Stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen gaat al jaren in zee met dezelfde kermisorganisatie, die er altijd in slaagt om een aantrekkelijke kermis met bijzondere attracties op het evenemententerrein neer te zetten. Ook dit jaar was er weer een overeenkomst tussen de stichting en het betrokken organisatiebureau gesloten. Echter: dit jaar is de kermis er niet in geslaagd om haar vergunning tijdig rond te krijgen. De kermisorganisatie heeft nagelaten om te reageren op aanvullende vragen over de vergunningaanvraag vanuit de gemeente Vijfheerenlanden. De gemeente kon vervolgens niet anders dan de vergunning niet toekennen.

Henk Lammertink, pr-man van de stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen, benadrukt dat de schuld dus niet bij de gemeente ligt. "Er zijn meteen mensen die dan die kant op wijzen, maar zij heeft haar best gedaan. De termijn is zelfs nog met een week opgerekt, maar als mensen dan niet reageren en op geen enkele manier te bereiken zijn, dan houdt het op."

De Sleepbootdagen-organisatie baalt flink van het niet doorgaan van de kermis. De stichting hoorde dit nieuws pas iets meer dan een week geleden, dus in alle programmaboekjes staat de kermis ook gewoon nog aangekondigd. Lammertink: "Het is allereerst gewoon heel vervelend dat je je publiek moet teleurstellen. Ten tweede is het ook gewoon een financiële strop voor ons." De organisatie van de Sleepbootdagen 'pacht' de kermis aan het organisatiebureau, dit bureau koopt daarmee het recht een kermis te organiseren. Dit bedrag loopt de stichting nu mis. Lammertink: "We hebben door de jaren heen wel wat vlees op de botten opgebouwd, dus we kunnen het waarschijnlijk wel opvangen. Maar ja, je geeft je geld liever ergens anders aan uit."

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }