Foto: ©123RF.COM

Jeugd-tbs en gevangenisstraf geëist tegen 17-jarige overvallervan Albert Heijn in Vianen

  •   662 keer gelezen

VIANEN • Tegen de 17-jarige jongen die in november de Viaanse Albert Heijn overviel en hierbij een medewerkster met een mes bedreigde, is 1 jaar gevangenisstraf en jeugd-tbs geëist. 

De verdachte overviel samen een 18-jarig meisje binnen 3 weken vijf supermarkten in Midden-Nederland. Het stel werd na de laatste overval in een hotel in Vianen opgepakt. Ze zouden ongekleed zijn geweest. Het stel kreeg al snel de bijnaam 'Bonnie en Clyde', naar het iconische Amerikaanse misdaadkoppel. Ze werden vastgezet met een contactverbod.

De jongen is minderjarig. Hij bekende ook nog supermarkten in Den Dolder, Bussum, Hilversum en Nijkerk te hebben overvallen. 

Het meisje, een 18-jarige zwangere vrouw uit Ermelo, is dus meerderjarig. Zij komt in het openbaar voor de rechter. Ze wordt beschuldigd dat zij aan drie van de vijf overvallen heeft meegedaan. Het meisje bekende in ieder geval dat zij bij de eerste overval betrokken in Den Dolder was. 

In Vanen lijkt het stel ook samengewerkt te hebben. Maar het meisje houdt koppig vol dat zij niets heeft gedaan. Zij was ook in Vianen, maar zij wist naar eigen zeggen niet dat haar vriend de supermarkt daar ging overvallen.

De camerabeelden uit Vianen wijzen anders uit. En de rechters wijzen erop dat de vriend een andere verklaring heeft afgelegd. De rechters willen de belastende verklaring van de 17-jarige aan het dossier toevoegen. Daar verzette de advocate van het meisje zich tegen. Die wees er vrijdag op dat de 18-jarige zwanger is en snel van de rechtszaak af wil. De rechtbank besloot echter om de zaak tegen de jonge moeder uit te stellen, zodat zij geconfronteerd kan worden met de versie van haar vriend

De uitspraak in de strafzaak tegen de mannelijke verdachte is over 2 weken.

Juridisch Persbureau Utrecht (JPU)

Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }