Afbeelding

Internationaal bekende Gudo Koster exposeert in Vianen

Algemeen 306 keer gelezen

VIANEN • De internationaal bekende Guda Koster exposeert van dinsdag 28 mei tot en met zondag 1 september in Stedelijk Museum Vianen.

Haar werk verscheen eerder in het New Yorkse tijdschrift Mystery Tribune en zij werd ook gevraagd een vitrine met zeven beelden in spijkerstof in te richten in een winkelcentrum in Hong Kong. Haar beelden, installaties en foto's, waarin zij vaak zelf figureert, bevinden zich op de snijvlakken van fotografie, mode, beeldhouwkunst en performance. Het dagelijkse leven en hoe mensen hun identiteit en sociale positie in mode uitdrukken zijn thema's in haar werk. De geabstraheerde beelden die zij creëert, waarbij gezichten altijd bedekt zijn, zijn surrealistisch, grappig en vervreemdend. Koster (Alkmaar, 1957) studeerde aan de Witte Leli in Amsterdam. Haar werk is opgenomen in de collecties van KPMG, CBK Groningen en Zorgcollectief Drenthe. Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland en doceert aan de Nieuwe Akademie Utrecht. De kleurige zomertentoonstelling in het Viaanse museum heeft als titel 'VALS PLAT' en is dagelijks (met uitzondering van de maandag) te bezichtigen.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 23 uur geleden
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws gisteren
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden