Afbeelding
Foto: aangeleverd

Certificaten voor taalvrijwilligers uit Vianen, IJsselstein en Houten

Algemeen 362 keer gelezen

REGIO • Vrijwilligers uit Vianen, IJsselstein en Houten hebben de afgelopen weken bij het Taalhuis de basistraining voor taalvrijwilliger gevolgd, ze kregen onlangs hun certificaat.

De vrijwilligers hebben nu alles in huis om mensen die de Nederlandse taal (beter) willen leren te begeleiden. In Vianen is 11 procent van de inwoners laaggeletterd, dit is overigens lager dan het landelijke gemiddelde: over heel Nederland gezien heeft zo'n 18 procent van mensen boven de 16 jaar moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dit is dus 1 op de 6 mensen. In de training van stichting Lezen en Schrijven krijgen taalvrijwilligers informatie over hierover en leren zij hoe zij mensen kunnen helpen bij het (beter) leren lezen, schrijven, spreken van de Nederlandse taal of omgaan met de computer.

In Bibliotheek Vianen is Taalhuis Vianen gevestigd, een centrale en laagdrempelige plek waar taalvragers én taalvrijwilligers terechtkunnen en geeft informatie over mogelijke taalhulp binnen de gemeente.

Mensen die de Nederlandse taal (beter) willen leren zijn van harte welkom tijdens de inloop van Taalhuis Vianen in de bibliotheek, iedere woensdag- en zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur. Daar zijn de taalvrijwilligers aanwezig om helpen bij allerlei taalgerelateerde problemen.

Taalhuis Vianen is een samenwerkingsverband van Bibliotheek Lek & IJssel, Welzijn Vianen, Vluchtelingen Steunpunt Vianen en de gemeente Vijfheerenlanden, met ondersteuning van stichting Lezen & Schrijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden