Foto: Vincent Beringen

Hoogste punt appartementengebouw Amelie bereikt

  •   428 keer gelezen

VIANEN • LEKSTEDEwonen en bouwbedrijf Van Grunsven vierden vrijdag het hoogste punt van appartementengebouw Amelie in Vianen. Deze mijlpaal werd bereikt met het plaatsen van de laatste dakranden. Gebouw Amelie vormt het slotstuk van de wijkvernieuwing Vijfheerenlanden en is letterlijk het hoogste punt van de wijk. Amelie bestaat uit achttien huurappartementen en wordt deze zomer opgeleverd.

Afgelopen jaren is er veel veranderd in de Vijfheerenlanden in Vianen en heeft LEKSTEDEwonen veel geïnvesteerd in deze buurt. Sinds zomer 2018 wordt er gebouwd aan de rand van de buurt Vijfheerenlanden. Het gebouw Amelie - vernoemd naar de echtgenote van Hendrik van Brederode (de Grote Geus) - vormt voor de voetgangers en fietsen de nieuwe entree naar de wijk De Hagen. In iets meer dan een half jaar tijd heeft bouwbedrijf Van Grunsven het hoogste punt bereikt, namelijk door het plaatsen van de laatste dakranden. Om de mijlpaal te vieren heeft LEKSTEDEwonen vrijdag alle bouwvakkers en betrokken medewerkers van het project getrakteerd om ze te bedanken voor hun inzet afgelopen periode. De snackmobiel en lunch vielen goed in de smaak.

De nieuwbouw aan De Lafayettestraat - Hoekenstraat bestaat uit achttien huurappartementen en is ontworpen door Tarra architectuur & stedenbouw. Het unieke aan dit gebouw is dat er op iedere verdieping maar twee appartementen liggen, waardoor de appartementen 'kamerbreed' uitkijken over de Viaanse binnenstad. Alle appartementen zijn energiezuinig en het dak van het gebouw is voorzien van zonnepanelen.

Bij toewijzing van Amelie heeft LEKSTEDEwonen voorrang gegeven aan middeninkomens (jaarinkomens van 36.799 tot 41.056 euro) en aan jongeren tot en met 29 jaar. Alle appartementen zijn toegewezen. In totaal reageerden er ruim driehonderd woningzoekenden, ofwel gemiddeld zestien kandidaten per appartement. Naar verwachting ontvangen de bewoners deze zomer de sleutels van hun appartement.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }