Foto: nl.123rf.com

Bijna 3,5 miljoen voor tijdelijke onderwijshuisvesting Hoef en Haag

  •   646 keer gelezen

HOEF EN HAAG/HAGESTEIN • De gemeente Vijfheerenlanden investeert bijna 3,5 miljoen euro in tijdelijke onderwijshuisvesting in Hoef en Haag en Hagestein.

Het gaat om tien noodlokalen, twee leerpleinen, een speellokaal en een gemeenschapsruimte. In totaal zo'n 1380 vierkante meter. Daarnaast zijn twee ruimtes nodig voor kinderopvang. Ook wordt door het college aan de gemeenteraad een krediet gevraagd voor de aanleg van een buitenruimte en voor het plaatsen van hekken en fietsenrekken.Tevens zijn verkeerskundige maatregelen nodig langs de Hoefslag, onder andere voor extra verlichte waarschuwingborden en extra markeringen op de rotonde. Tot aan de zomervakantie krijgen kinderen uit Hoef en Haag onderwijs in De Prenter in wijk De Hagen.

Twee locaties
In december 2017 heeft de gemeenteraad van Vianen besloten om twee gelijkwaardige scholen op de locaties De Brink en aan het Hoevensteinse Lint (Kasteelterrein) te realiseren. De school aan de Brink is het eerst aan de beurt. Toch wordt de school pas in 2021 opgeleverd. Door de snelle groei van het nieuwe dorp ontstaat er echter al in 2019 een groot tekort aan lokalen. Ook nadat de definitieve schoollocatie aan de Brink af is, zal er nog wel enkele tijd behoefte zijn aan een tijdelijke voorziening.

Stichting Hagestein Hartenkreet, die zich al jaren inzet voor scholenbouw op het kasteelterrein, is teleurgesteld: "Wij begrijpen werkelijk niets van deze keuze. Wederom wordt er niet gekozen voor logisch nadenken, wel voor enorme kosten en onveilige verkeerssituaties", schrijft de stichting op haar Facebookpagina. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }