Afbeelding
Foto: aangeleverd

Buurtbewoners Kerkweg Everdingen houden flyeractie tegen sluipverkeer

Algemeen 590 keer gelezen

EVERDINGEN • Buurtbewoners van de Kerkweg in Everdingen hebben dinsdagochtend samen met de politie en wethouder Harry van Tilburg een flyeractie gehouden, honderden auto's werden aangehouden om aandacht te vragen voor overlast van sluipverkeer. 

De Kerkweg ervaart al jaren veel overlast van sluipverkeer vanuit Culemborg. Veel automobilisten gebruiken niet de Culemborgse oprit om naar het werk te gaan, maar rijden via de Prijsseweg, Diefdijk en de Kerkweg naar de Everdingse oprit van de A2. Gemeente Vianen ondersteunde de actie en deelt de zorg van de straatbewoners.  Daarom was wethouder Harry van Tilburg ook aanwezig.

De Kerkweg is sinds de bouw van woonwijk Parijsch veranderd van een polderweggetje in een oprit van de A2, bewoners maken zich zorgen over de veiligheid van de fietsende kinderen die er elke dag overheen gaan, om hun eigen veiligheid en de bereikbaarheid bij calamiteiten. 

Tijdens de actie werd een flyer uitgedeeld, hierin worden automobilisten gevraagd om een andere route te kiezen. En indien dit niet mogelijk is, om dan in ieder geval de passeerplekken in de straat te gebruiken en zich te houden aan de maximaal toegestane snelheid. De actie wordt ondersteund door verschillende borden, met onder andere "oprit Culemborg veiliger" en "tussen 06:00 uur en 07:00 uur 2.000 auto's".

De automobilisten die werden aangehouden, reageerden verschillend op de actie: vaak met begrip, maar ook met irritatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Vijfheerenlanden gaat in gesprek Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 23 uur geleden
• De ideeën werd opgeschreven op bierviltjes.
Pitchen, prijzen en problemen: jarige Den Hâneker koestert statafelgesprekken Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden