• Februari 2017
• Februari 2017 Foto: marcusmphotography.com

School De Brink wellicht al klaar tijdens kerst 2019

Algemeen 1.493 keer gelezen

VIANEN • De raad beslist op dinsdag 15 mei over een voorstel van het college om een voorbereidingskrediet van 315.000 euro beschikbaar te stellen voor een verdere uitwerking van scholenbouw in het dorp Hoef en Haag. 

In de meest optimistische variant zal de eerste van de twee scholen al na de kerstvakantie 2019 in gebruik kunnen worden genomen.

De raad heeft op 19 december 2017 besloten om voor het nieuwe dorp te kiezen voor twee gelijkwaardige scholen op de locaties De Brink en aan het Hoevensteinse Lint, aan de kant van het kasteelterrein.

De school aan de Brink komt in de plaats van de Meester Vosschool in Hagestein. Inmiddels is bekend dat het schoolbestuur van O2A5 bouwheer wordt van deze locatie in het centrum van het dorp. O2A5 trekt hierbij samen op met de schoolbesturen TriVia, Trinamiek en Fluenta.

Naast een school komt er ook een gymzaal, misschien wel twee.

Archeologie
Voor de locatie van een tweede school bij het Kasteelterrein is nog heel wat meer onderzoek nodig. Het kasteelterrein is immer een archeologische vindplaats.

Bovendien moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Ook het verwerven van het terrein zal nog heel wat overleg vergen. Verder moeten er afspraken worden gemaakt met de schoolbesturen over omvang en aard van de voorzieningen.

De komende tijd zal ook een exacte leerlingenprognose worden opgesteld. Het college houdt er rekening mee dat er de komende jaren tijdelijke huisvesting nodig zal zijn.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden