Afbeelding

Burgemeester sluit opnieuw panden Lekdijk 100 in Hagestein

Algemeen 2.434 keer gelezen

HAGESTEIN • Op last van burgemeester Wim Groeneweg zijn de bedrijfspanden aan de Lekdijk 100 in Hagestein voor de periode van twaalf maanden gesloten. De gemeente gaat per direct over tot deze maatregel omdat op het perceel de afgelopen jaren meermalen overtredingen zijn geconstateerd. De politie ontmantelde dinsdag 30 januari een grootschalig drugslaboratorium op dit adres.

Dit was niet het eerste incident. In 2011 en 2014 is ook geconstateerd dat er illegale activiteiten plaatsvonden op dit perceel. In 2014 is het perceel al zes maanden gesloten op grond van de Opiumwet. Eigenaar Herman den Hartog verklaarde in een interview met Het Kontakt nog dat hij "erin geluisd" was door een ander. 

Omdat het om een herhaalde overtreding gaat heeft burgemeester Groeneweg nu het perceel voor twaalf maanden gesloten. Niemand mag de bedrijfspanden deze periode betreden.

In aanloop naar de sluiting is de eigenaar van het perceel in de gelegenheid gesteld om te reageren op het voorgenomen besluit. Naast de bestuursrechtelijke handhaving heeft de politie een strafrechtelijk traject opgestart. In dit kader is de eigenaar van het perceel door de politie verhoord.

Groeneweg: "Gebruik van drugs levert een gezondheidsrisico op. Productie van drugs gaat altijd gepaard met risico's voor de volksgezondheid en de directe omgeving. Ik vind dat niet acceptabel. Met deze sluiting wil ik een luid en duidelijk signaal afgeven dat ik dergelijke activiteiten in mijn gemeente niet tolereer. Laat dit signaal voor eenieder helder zijn."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden