• Harry Hijmering hoopt met zijn boek ook de jeugd te bereiken.
• Harry Hijmering hoopt met zijn boek ook de jeugd te bereiken. Foto: André Bijl

Harry Hijmering: 'verloren en gevonden'

Algemeen 733 keer gelezen

GIESSEN • "Als je zelf innerlijke rust en vrede in je hart hebt, wil je er ook van uitdelen. Daarom heb ik dit boek geschreven. Als middel om te wijzen naar Christus. Ik kan andere mensen niet bekeren, dat kan Jezus alleen. Door Christus krijg je innerlijke rust."

Jarenlang maakte Harry Hijmering (62) uit Giessen aantekeningen. Over zijn dromen, over gebeurtenissen uit het dagelijks leven of over mensen die op zijn pad kwamen. "Ik had drie ordners vol. Een paar jaar terug voelde ik de innerlijke drang om er een boek van te maken."

Levensloop
Eind deze maand komt zijn boek 'Verloren en gevonden' uit. Een titel die op Hijmering zelf slaat.

"Mijn levensloop loopt er als een rode draad doorheen. Het gaat over mijn jeugd, mijn leven en belevenissen. Verhalen uit het dagelijks leven, praktische levenslessen ook."

De titel van het boek 'verraadt' een geestelijke lading.

"Mensen denken misschien: alweer zo'n christelijk boek. Ik zet het maar terug. Maar daar kunnen ze zich wel eens in vergissen. In eerste instantie lijkt het misschien zware kost, maar dat is het niet. Bovendien weet ik zeker dat er altijd wel iets in staat wat mensen gelukkiger maakt."

Zijderveld
Harry Hijmering werd geboren in Zijderveld, later ging hij in Leerdam naar de middelbare school. Als kind maakte hij veel mee, dat bleek later grote invloed te hebben gehad op zijn karakter.

"Toen ik een jaar of twintig was, dacht ik erg zwart-wit. Ik was keihard voor anderen. Op mijn 22e leerde ik mijn vrouw kennen, drie jaar later trouwden we. Ik ben niet altijd even gemakkelijk voor haar geweest."

Tot z'n 34e leefde hij z'n leven. "We deden ons werk, gingen op vakantie en hadden onze vrienden. Niets bijzonders. Ik ging wel naar de kerk, maar van binnen was ik nog altijd hard. Geloof was voor 'softies', vond ik. Ik hoorde de verhalen aan, maar de weg ter zaligheid kende ik niet."

Zin van het leven 
"Vanaf m'n 34e veranderde dat. Ik begon na te denken over de zin van het leven en deed belijdenis. Ik vroeg me af wat voor nut mijn leven had. Toen ik twaalf jaar was, ben ik bijna verdronken in het Lingebos. Ik werd gered door mensen in een rubber bootje."

"Later ging ik daar over nadenken. Andere mensen nam de Heere weg, mij spaarde Hij. Ik droomde vaak. Dat klinkt zweverig, maar het gebeurde wel. Dingen kwamen me zo helder voor de geest dat ik ze opschreef."

Er veranderde veel in het leven van Hijmering. "Met vallen en opstaan. Je eigenaardigheden en tekortkomingen blijf je houden. Ik ben driftig, soms steekt dat nog de kop op."

Veranderd
Maar veranderd is hij. Verloren en gevonden. Hijmering hoopt dat het boek zijn weg vindt onder de mensen.

"De Heere wilde omzien naar mij, dan doet Hij dat zeker ook naar een ander. Er is zoveel leegte in de wereld. Dat is met geen pen te beschrijven. Mensen zijn op zoek naar rust en vrede, maar vinden geen bevrediging."

"Ik hoop met dit boek ook jongeren te bereiken. Velen van hen zoeken het geluk overal, maar vinden het nergens. Die innerlijke rust is alleen bij Christus te vinden."

'Verloren en gevonden' kost 17,50 en is eind deze maand te koop in de christelijke boekhandels in de regio. Zaterdag 2 december is de auteur van 13:00-14:30 uur aanwezig bij boekwinkel De Fakkel in Leerdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden