Afbeelding

Politiek Vianen wil nieuw onderzoek naar schoollocaties

Algemeen 527 keer gelezen

HAGESTEIN/HOEF EN HAAG • De gezamenlijke politieke fracties in Vianen vinden dat er een nader onderzoek moet komen naar de twee overgebleven alternatieven voor de onderwijshuisvesting in Hagestein en Hoef en Haag.

Naast de voorkeur van het college voor nieuwbouw op zowel de Brink in Hoef en Haag als de Bongerd in Hagestein moet ook het alternatief van één schoolgebouw op het Kasteelterrein in het onderzoek worden betrokken. 

De raad zal vanavond in een amendement uitspreken dat de 'concrete financiële, planologische, ruimtelijke, maatschappelijke en onderwijskundige gevolgen' van beide alternatieven moet worden onderzocht. De fracties zijn van mening dat de inwoners van Hagestein en Hoef en Haag bij het onderzoek moeten worden betrokken. 

Vitaliteit
De locatiekeuze is van grote invloed is op de vitaliteit en leefbaarheid van Hagestein en Hoef en Haag, vinden de opstellers van het amendement. "Concrete feiten zijn onontbeerlijk voor een zorgvuldige afweging met betrekking tot de locatiekeuze voor de onderwijshuisvesting." 

De fracties vinden het eerder uitgevoerde onderzoek van bureau VKZ onvoldoende. In dat onderzoek werd de voorkeur uitgesproken voor een schoolgebouw aan de Brink in Hoef en Haag en een schoolgebouw aan de Bongerd in Hagestein. In onderwijsland wordt ernstig getwijfeld aan de levensvatbaarheid van een school in Hagestein. 

Kasteelterrein
PvdA, ChristenUnie, SGP en D66 hebben al door laten schemeren dat ze liever één schoolgebouw zien verrijzen op het Kasteelterrein. CDA voelt ook veel voor dat alternatief, mits de risico's behapbaar zijn. Probleem is nog wel dat de raad in een amendement van Platform Vianen heeft uitgesproken dat het Kasteelterrein een groene buffer moet blijven. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden