VVD Leerdam met bar en cabrio op markt

  •   12 keer gelezen

LEERDAM • De VVD Leerdam staat zaterdag 15 maart met een bijzondere kraam op de markt in Leerdam.

De reguliere marktkraam wordt aangevuld met een heuse bar en roeptoeter en als toppunt van participatie staat er een zelfgebouwde cabrio bij de kraam. 

Op 19 maart zijn er verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. In de afgelopen weken heeft de VVD meegedaan aan alle verkiezingsbijeenkomsten in Leerdam.

"Daarin is steeds aangegeven dat de komende vier jaar heel belangrijk zijn voor Leerdam. Er is dan ook echt wat te kiezen voor de Leerdammers”, laat de partij weten. De overheid geeft de taken rond jeugdzorg, sociale zorg en participatie aan de gemeenten, wat per saldo bijna een verdubbeling van de huidige taken betekent.

"Om die taken voldoende kwalitatief in te vullen, is Leerdam te klein. Samenwerking met Zederik, Vianen en Lingewaal zou mogelijk kunnen in een nieuw te vormen Gemeente Vijfheerenlanden. Dat geeft toekomstbestendigheid en is direct voldoende groot en krachtig voor de nieuwe taken. Daarbij geeft het verdere groeimogelijkheden voor bedrijven en werkgelegenheid.”

Op dit alles wil de VVD Leerdam een toost uitbrengen. Leerdammers en toeristen worden daarom zaterdag uitgenodigd om te proosten op de toekomst van Leerdam als Parel aan de Linge. 

Ook voor de participatie wil de VVD Leerdam een voorbeeld stellen. “Participatie is gewoon een ander woord voor meedoen en zelf regelen wat je kunt in plaats van aanspraak te maken op de overheid. Meedoen dus: wat je zelf kunt, moet je zelf doen.” 

Dat wil de VVD Leerdam onderstrepen met de eigenbouw auto, een toppunt van zelfinitiatief. “Je mag er foto’s van maken en wellicht kom je in aanmerking voor een demoritje in deze auto.”

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }