Foto: Stockfoto 123RF
INGEZONDEN MEDEDELING

4 tips om als ondernemer betalingsproblemen te voorkomen

  •   keer gelezen

Corona treft ons allemaal, maar vooral jou als ondernemer. De crisis heeft bij veel bedrijven tot grote financiële zorgen geleidt. Veel ondernemers moeten creatief zijn om hun vaste lasten te kunnen blijven betalen. Wil jij weten wat je kunt doen om betalingsproblemen te kunnen voorkomen? In dit artikel hebben we een 4 tips voor je op een rijtje gezet! 


#1 Maak een realistische begroting
Het is maar beter om het eerlijk toe te geven. Door de coronacrisis kan jouw financiële jaarplan gewoon de prullenbak in. Die cijfers zijn allang niet meer haalbaar. Kijk nog eens een keer goed naar de financiën en maak een realistische inschatting van wat er dit jaar nog binnenkomt. Zet ook de verwachte uitgaven op een rijtje. Door op een eerlijke manier vooruit te kijken, krijg je een beter inzicht in mogelijke betalingsproblemen.

#2 Stuur een brief naar de Belastingdienst
Je staat er niet alleen voor. Naast de hartverwarmende steun die je van klanten en collega’s hebt gehad, staat ome Mark ook nog voor ons klaar. Het kabinet heeft enkele maatregelen getroffen om ondernemers te helpen. Zo kun je bij de Belastingdienst om uitstel van betaling vragen. Hoe je dit doet? Stuur een brief naar de Belastingdienst en leg ze haarfijn uit hoe jij door corona in de problemen bent gekomen. Zo stop je de invorderingsmaatregelen en hoef je de boetes voor het niet op tijd betalen van belastingaanslagen ook niet meer te betalen.

 #3 Bel je klanten op
Heb je nog veel facturen openstaan? Pak de telefoon! Dit is hét moment om je klanten weer eens op te bellen. Wees wel menselijk. Vraag niet gelijk of ze met geld over de brug komen, maar leg je penibele situatie eerst even uit. Heeft een van je klanten bezwaren om te betalen? Dan kun je deze in ieder geval uit de weg ruimen voordat de factuur vervalt. Je zou je grote klanten korting op de factuur kunnen geven bij een snelle betaling. Toegegeven, dit kost je wat geld, maar op deze manier geef je jezelf wel wat ademruimte.

#4 Sluit een zakelijk krediet af
Heb je een serieus tekort aan financiële middelen? Of laat je realistische begroting zien dat dit er in de nabije toekomst aan zit te komen? Dan zou je kunnen overwegen om een zakelijk krediet af te sluiten. Een zakelijk krediet is een kortlopende lening waarmee je een vast bedrag kunt opnemen. Let op: geld lenen kost geld!

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier