<p>&bull; &#39;Het gaat er vooral om de toerist te inspireren.&#39;</p>

• 'Het gaat er vooral om de toerist te inspireren.'

(Foto: Marjo van Andel)

‘Heerlijk om te vertellen over Vianen’

  •   keer gelezen

VIANEN • Nog niet zo lang geleden trok VVV Vianen in een eigen pand aan de Voorstraat 13 in Vianen. Karin Sluyzer is daar nog steeds erg blij mee.


“Het is zo’n leuk pand en dat komt ook door de samenwerking die we zo hebben met winkelcafé Flinn. Bezoekers aan de VVV kunnen nu lekker ontspannen onder het genot van een kopje koffie of een lunch plannen maken. Bovendien is de sfeer in het pand ongedwongen en heeft het een eigentijdse uitstraling.”

VVV Vianen wordt vooral gerund door vrijwilligers, een groep van tien personen die enthousiast toeristen te woord staat. Linda, één van de vrijwilligers, geniet zelf ook met volle teugen van de uren dat zij paraat staat. 

“Ik vind het zelf leuk om in en rond Vianen te fietsen en te wandelen. Dan is het ook erg leuk om de mooie plekjes met anderen te delen. Heerlijk om enthousiast te vertellen over Vianen en omgeving, zeker als de mensen die hier komen niet bekend zijn in de omgeving. Het in contact zijn met de bezoeker, jong en oud advies op maat geven, dat maakt het werk hier uitdagend.” 

Altijd vrolijk
Karin voegt daar aan toe dat de mensen die de VVV bezoeken vrijwel altijd vrolijk zijn.

“Ze zijn vrij en hebben zin om de omgeving te verkennen. Dat contact met de bezoeker dat maakt het werk hier leuk, dat hoor ik van vrijwel alle vrijwilligers. Daarnaast gaan we ook regelmatig met de vrijwilligers op pad om met elkaar nieuwe, leuke dingen te ontdekken in de omgeving. Ook de vrijwilligers ontdekken meer over hun leefomgeving dan dat zij van tevoren hadden gedacht.” 

En hoewel Karin kan rekenen op een groep van tien vrijwilligers, is ze altijd op zoek naar nieuwe helpende handen. 

“We kijken altijd samen met de vrijwilliger hoe het werk past in zijn of haar leven. In overleg wordt dus bepaald hoe vaak iemand inzetbaar kan zijn. En wat we vooral zoeken is natuurlijk iemand die enthousiast, representatief en gastvrij is. Het gaat er vooral om de toerist een goed gevoel te geven, hen te informeren en te inspireren.”

Lokale producten
Bij de VVV in Vianen gaat het echter niet alleen om de stad en de omgeving aan te prijzen, ook de lokale producten worden hier onder de aandacht gebracht. “We willen laten zien hoe trots wij zijn op onze lokale producten. We verkopen bijvoorbeeld sappen en jam van Stichting de Batsburgh of spullen van het Textielatelier, gemaakt bij Kringloop Vianen.”

“Maar ook online kunnen mensen overigens terecht bij VVV Vianen. In de agenda zijn leuke uitstapjes terug te vinden. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld een E-chopper bij Van der Valk huren en is er van alles terug te vinden over diverse belevenissen rondom de Hollandse Waterlinie.”

Wie wel oren heeft naar een vrijwillige functie bij VVV Vianen is altijd welkom om even binnen te lopen aan de Voorstraat 13. “Het is ook mogelijk om eens mee te lopen om te kijken hoe het voelt en of het past.” 

Contact opnemen kan ook via info@vvv-vianen.nl of 0347-355510.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier