Foto: 123rf.com
ingezonden mededeling

Wat is een VPS en wat kun je ermee?

  •   keer gelezen

Steeds meer bedrijven uit de regio hebben een eigen website. Voor het opzetten van een website nemen zij hosting en een domeinnaam af.


Wanneer je zelf al eens een website gebouwd hebt, zal je bekend zijn dat hosting in verschillende vormen aangeboden wordt. Je kunt bijvoorbeeld zelf een server kopen en deze op locatie laten draaien, maar ook hosting afnemen op een server van andere partijen. 

Je kunt hierbij kiezen voor een shared server, wat vaak de goedkoopste optie is en bedoeld is voor kleinere websites. Pak je het professioneler aan, dan is een virtual private server (VPS) de beste optie. Aan de hand van cPanel kun je deze server helemaal naar eigen wens inrichten. Je leest er in dit artikel meer over.

VPS voor meer dan alleen een website
Het gebruik van bijvoorbeeld het populaire Ubuntu Server op je VPS stelt je niet alleen in staat om een website te hosten. Met een VPS kun je bijvoorbeeld ook applicaties in de cloud laten draaien.

Dit biedt verschillende voordelen voor de medewerkers van je organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat zij onafhankelijk van een vaste werkplek en een vast device kunnen werken. 

De cloud is op iedere locatie bereikbaar in de basis! 

Je kunt er vanzelfsprekend voor kiezen, om de server af te schermen voor gebieden waarvan je liever geen bezoekers ontvangt omwille van de veiligheid van de server en de applicaties die op deze server draaien.

Geen omkijken naar onderhoud bij een VPS
Een belangrijk voordeel van de keuze voor een VPS is het feit, dat je hierbij geen omkijken hebt naar het onderhoud aan de fysieke hardware. Je neemt de VPS af bij een externe partij, die deze taak op zich neemt.

Ook voorkom je een hoge energierekening en hoef je geen serverruimte in te richten binnen je bedrijfspand. 

Een ander voordeel is het feit, dat de partij waar je de VPS afneemt hulp kan bieden bij het inrichten hiervan. Hoewel er veel informatie over het inrichten van een VPS met cPanel te vinden is, kan het prettig zijn om hierbij geholpen te worden.

Eenvoudig op- en afschalen met een VPS
Naast het feit dat je terug kunt vallen op een externe partij, biedt een VPS het voordeel dat op- en afschalen heel eenvoudig is.

Zo kun je de afgenomen CPU cores baseren op de vraag die er vanuit de organisatie komt. Het voorkomt dat je onnodig veel betaalt voor de hosting.    

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier