Foto: Stockfoto 123RF
ingezonden artikel

Makkelijker een baan vinden? Volg een aanvullende cursus!

  •   keer gelezen

Als je onlangs je baan verloren hebt, breekt er een spannende fase aan.


Om maandelijks rond te kunnen komen en niet afhankelijk te worden van een uitkering, wil je zo snel mogelijk nieuw werk vinden. Dit blijkt soms best een uitdaging te zijn. In het bijzonder wanneer je al wat ouder bent. 

Je kennis over een vakgebied is in dat geval mogelijk minder recent, aangezien het jaren geleden is dat je een een opleiding gevolgd hebt. Daarbij zijn oudere arbeidskrachten vaak duurder dan jonger personeel. 

Het volgen van een cursus of training bij de NCOI opleider of bijvoorbeeld een instituut als NTI en LOI kan een goede optie zijn. Op deze pagina lees je meer over!

Wil je meer weten over wat je van zo’n opleidingsinstituut mag verwachten? Kijk in dat geval alvast eens op de LinkedIn van NCOI of NTI. Je vindt daar ook profielen van reeds afgestudeerde studenten. Zo zie je precies welke baan zij gevonden hebben na het afronden van hun opleiding of cursus.

Jaag je droombaan na met een aanvullende cursus
Niet alleen om sneller een baan te vinden kan het volgen van een aanvullende cursus interessant zijn. Het helpt je namelijk ook bij het najagen van je droombaan.

Wellicht is je eerder gevolgde opleiding niet passend om deze droombaan te bemachtigen. Met een aanvullende opleiding slaag je hier mogelijk alsnog in. 

Mocht je een aanvullende cursus willen volgen terwijl je nog in dienst bent bij een werkgever, dan is er vaak opleidingsbudget beschikbaar. Daardoor hoeft een aanvullende cursus jou niets te kosten.

Verbreed je kennis en inzetbaarheid
Door een aanvullende cursus of opleiding te volgen ben je straks breder inzetbaar. Dit maakt je een aantrekkelijke kandidaat voor werkgevers.

Zij kunnen je niet alleen inzetten op de positie waarop je solliciteert, maar ook elders binnen de organisatie. Het maakt dat ze je veel eerder aan zullen nemen dan wanneer je over een losse opleiding beschikt. 

Tegelijkertijd biedt het je als werknemer de kans om op een breder scala aan vacatures te solliciteren. Je hoeft niet langer binnen de branche te blijven kijken, waar je tot voor kort werkzaam was.

Cursussen op alle onderwijsniveaus
De verschillende cursussen en opleidingen worden op alle onderwijsniveaus aangeboden. Zo vind je altijd een cursus die past bij je huidige kennisniveau en de ambities die je hebt.

De een kiest voor een opleiding als aanvulling op bestaande kennis over een onderwerp. De ander gaat voor een opleiding binnen een heel ander kennisvlak.

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier