<p>&bull; Sommige leerlingen konden vrijdag zelf hun spullen ophalen.</p>

• Sommige leerlingen konden vrijdag zelf hun spullen ophalen.

(Foto: Aangeleverd)

Afscheid van groep 8 De Ark in Vianen ‘in quarantaine’

  •   keer gelezen

VIANEN • Stel dat je school ineens moet sluiten, hoe zorg je dan voor het afscheid van groep 8? Op De Ark in Vianen moest hier in korte tijd over nagedacht worden.


Zondag 11 juli kwam het eerste bericht over twee mogelijke besmettingen. Groep 6/7 en 7/8 moesten hierdoor meteen in quarantaine. Niet veel later volgde de hele school. Op woensdag zou de musical van groep 8 zijn. Deze avond moest anders ingevuld worden.

Juf Irene bracht woensdagmiddag tasjes met cadeaus rond. ‘s Avonds is het officiële deel van het afscheid digitaal gevierd. Met champagne, een quiz en er zijn mooie verhalen gedeeld over de groep en over de kinderen. Hoe hebben zij hun talenten ingezet en geschitterd tijdens hun schooltijd op De Ark. 

Groep 4 tot en met 7 heeft de eerste voorstelling nog wel gezien. Dat was een aantal dagen  eerder. Eind augustus speelt groep 8 de musical alsnog voor hun ouder(s) in theater Helsdingen. Een goed vooruitzicht!

Leerlingen die inmiddels uit quarantaine mochten, kwamen vrijdag zelf hun schriften, etui en spullen halen door het raam van het klaslokaal. De school was alleen nog toegankelijk voor leerkrachten die gevaccineerd waren. Eén leerkracht moest ook in quarantaine. Soms kon alleen een ouder komen. Voor alle kinderen was er een spelletje Yathzee. 

Het aantal besmettingen bleven beperkt door het snelle handelen van de school. Uiteindelijk bleken er in totaal zeven leerlingen positief getest, zij kwamen uit de groepen 3, 5, 6, 7 en 8.

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier