Foto: 123RF.com
ingezonden artikel

De voordelen van RVS producten op een schip

  •   keer gelezen

Roestvast staal wordt ook wel RVS genoemd. Vaak wordt de naam verward met roestvrij staal, maar roestvast is de juiste benaming.


RVS is een legering van chroom, ijzer, nikkel en koolstof. Het product heeft enorm veel voordelen, zo ook op een schip. 

In het artikel hieronder sommen we er een paar voor u op.

RVS lekt niet
RVS is enorm sterk. Het materiaal is dankzij de legering erg stevig, daarbij kunnen verschillende delen gemakkelijk aan elkaar gelast worden.

Dit zorgt ervoor dat de delen volledig aan elkaar vast zitten, waardoor het dus ook waterdicht wordt. Op een boot of schip kan dit erg handig zijn.

Het is geschikt voor maatwerk
RVS is uiterst geschikt voor maatwerk. Dankzij de legering is het staal sterk, maar ook goed te bewerken.

Roestvast staal is dan ook vrijwel in iedere vorm of manier te verwerken. Voor het bewerken van RVS zijn echter wel vakkundige handen nodig, het is niet iets dat u zomaar zelf kunt doen. 

Voor kwalitatief goed maatwerk van roestvast staal voor uw schip, kunt u terecht bij Steelpoint International: een van de meest veelzijdige staalleveranciers van Nederland.

Roestvast staal roest niet
Dit is natuurlijk het kenmerk waar RVS het meest om bekend staat, roestvast staal roest namelijk niet.

Dankzij de samenstelling van het staal, krijgt roest geen kans om te ontwikkelen op het oppervlak. Wel kan er andere soort corrosie ontstaan, bijvoorbeeld wanneer het materiaal in aanraking komt met veel chloor.

Het is makkelijk schoon te maken
Roestvast staal heeft een glad, glimmend oppervlak. Dit oppervlak kan veel hebben en er komen dan ook niet snel echte krassen op.

Dit zorgt er ook voor dat roestvast staal niet zo snel vies wordt en dat het makkelijk en snel schoon te maken is. Zeker op een schip, waar alles gemakkelijk vies wordt, is dit materiaal erg prettig.

RVS gaat lang mee
RVS kan dus tegen veel verschillende weersomstandigheden, het beschadigd niet snel en het roest niet.

Dit alles zorgt ervoor dat het materiaal erg duurzaam is. Het verslijt namelijk niet snel en gaat dus erg lang mee. Verder is het materiaal ook niet zo belastend voor het milieu, aangezien het goed te recyclen is.

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier