Foto: Aangeleverd

De VIJF Heeren brengt ode aan Kasteel Batestein met lancering eigen biermerk

  •   keer gelezen

VIANEN • Enkele maanden geleden is men bij De VIJF Heeren samen met een aantal collega’s, bierliefhebbers en een brouwerij gestart met de ontwikkeling van een eigen biermerk. 


Na een flink aantal brouwsels van de bieren kon het uiteindelijk de goedkeuring wegdragen en moest er een passende naam worden gevonden. Uiteindelijk is er gekozen is voor een naam die niet direct linkt aan de naam de VIJF Heeren en de connectie Helsdingen Sport en Cultuur. 

Ondanks dat zowel sport als cultuur samengaan met plezier, gezelligheid en dus ook vaak een lekker (alcoholisch) drankje is dit toch bewust zo gekozen. Wel is gekozen voor een naam die linkt aan Vianen: Batestein.

“Met dit eigen biermerk willen wij graag een ode brengen aan één van de mooiste kastelen die Nederland ooit heeft gehad. Ontdek de verhalen en laat je verleiden tot het drinken van de mooie bieren.”

In totaal zijn er vijf verschillende soorten ontwikkeld, allen gelinkt aan de rijke geschiedenis van Vianen:  Batestein Pilsener; Hofpoort Blond; Reinoud de Derde Tripel; Grote Geuzen Weizen en 1566 IPA.

Op zaterdag 10 juli is de onder toeziend oog van een select gezelschap de eerste Batestein Pilsener getapt door wethouder Christa Hendriksen. Na een gezamenlijke proost werden alle vijf de soorten uiteraard geproefd en getest door de aanwezigen.

Batestein bier is vanaf heden te verkrijgen bij De VIJF Heeren.

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier